İkinci el ürünler TKHK kapsamına girer mi? ( Cep Telefonu)
"İkinci el ürünler TKHK kapsamına girmemektedir. Bu nedenle, İkinci el ürünlere ilişkin uyuşmazlıklar genel hükümler çerçevesinde sulh hukuk mahkemelerince çözüme kavuşturulur (20.HD.25.04.2005, E.4338, K.5259)."
Değerli arkadaşlar sıkıntım burada. İnternetten(gitti gidiyor) 1450 tl bedelle aldığım ve garanti süresinin bitmesine daha 1 yıldan fazla olan telefonum 4. kere tamir gördü ve bu 5. defa yeniden kullanılamaz duruma geldi. Tüketici Hakları Hakem Heyetindekiler sen ikinci el aldın hiçbir hakkın yok telefon üstünde bi bardak soğuk su iç telefonu çalmadığını ispatlayamazsın diyor :) . Artık iş parasından öte izzet-i nefis durumuna geldi. Ürünün faturası , garanti belgesi , kutusu , karşı tarafın kargo gönderi teslim formu , kısacası her şeyi elimde. Fatura tutarı 2056 TL olan telefonum için Asliye Hukuk mahkemesine mi yoksa Sulh hukuk mahkemesine mi dava açmam gerekir? :alala Yada haklılığımı ne ölçüde ve nasıl ispatlayabilirim?
Gerçekten garantili diye aldığım ve alenen ayıplı olan telefonumu sırf ikinci el aldım diye çöpe mi atacağım ?
Yardımlarınızı bekliyorum.
Cevap: İkinci el ürünler TKHK kapsamına girer mi? ( Cep Telefonu)
Size satan kişi tüketici hakem heyetine verseydi sorun çözülürdü aslında...
Gerekli bilgi zaten bizzat tüketici hakem heyeti tarafından verilmiş.TKHK kapsamına girmiyor.Bunun için dava açılması gerekiyor ki telefon gibi çok hassas ve zaman zaman neden sorun çıkardığının servisi tarafından dahi tespit edilemeyen bir cihaz için böyle bir yola girilirse muhtemelen bu durumun %100 şekilde eski sahibinden kaynaklandığı ispat edilemeyecek ihale gene size kalacak.Yıllarca süren masraflı(tebligatı, avukatı, harcı, bilir kişisi, geldi gittisi vs.) ve ne çıkacağı belli olmayan bir dava açmak dışında bir seçenek gözükmüyor.Benim tavsiyem(bu yazıyı okuyan diğer arkadaşlara da) bu kadar hassas, karmaşık ve pahalı elektronik makinaları 300 lira aşşağısına almak için ikinci el almayın.Sıfırını alın.Hem TKHK kapsamında haklarınız olsun hemde içiniz rahat bir şekilde kullanmış olun.
Alıntı:
ilker anıl rumuzlu üyeden alıntı
Ürünün faturası , garanti belgesi , kutusu , karşı tarafın kargo gönderi teslim formu , kısacası her şeyi elimde. Fatura tutarı 2056 TL olan telefonum için Asliye Hukuk mahkemesine mi yoksa Sulh hukuk mahkemesine mi dava açmam gerekir?
Fatura sizin adınıza mı düzenlenmiş?
Alıntı:
senoleker rumuzlu üyeden alıntı
Size satan kişi tüketici hakem heyetine verseydi sorun çözülürdü aslında...
Doğru ama satan kişi farkjlı bir şehirde ve tanımıyorum aramızda sadece online alışveriş gerçekleşti o kadar.
- - - Updated - - -
@Bill187
Sorun zaten eski sahibinden kaynaklanmıyor 15 gün kullandı ve bana sattı sıkıntı benim elimdeyken oluştu fakat benim derdim telefonun sahibinin ben olduğumu ispat edip seçimlik haklarımdan yararlanmak... Bu arada ~606 tl indirimli sıfır sayılan bir telefona vermek mantıklı geldi alırken açıkçası.
- - - Updated - - -
@Erdoğan Kırcalı
Hayır , eski sahibi adına.
Hepinize cevaplarınız için teşekkürler.
Alıntı:
ilker anıl rumuzlu üyeden alıntı
Hayır , eski sahibi adına.
.
O zaman sizin yapabileceğiniz hiç bir işlem yok TKHK kapsamında.