-
Yeni kütük açma
Merhaba, kütük değişikliği ile ilgili tüm konuları okudum sayılır fakat yeterli cevabı alamadım. Yakın zamanda evleneceğim ve eşimin kütüğü babasının doğduğu bir ilde, oraya hiç gitmediğimiz gibi kendi babası dahi orada yaşamamıştır. Ben de evlendikten sonra nüfus cüzdanımda bu ilin yazmasını istemiyorum, bir oğlum olur ve onun da oğlunun oğlu olursa, kütüklerinin dedesinin dedesinin dedesinin... doğduğu ilde olması mantıksız değil mi? Öğrendiğim kadarıyla kütük değiştirme kalkmış. Bu durumda ne yapabilirim, eşimin kütüğüne geçmek zorunda mıyım? Ya da eşim İstanbul'da yeni kütük açtırabilir mi? Yeni kütük açtırma mümkünse herhangi bir dezavantajı olur mu? Şimdiden teşekkür ederim.
-
Cevap: Yeni kütük açma
Ayni sikinti bende de var... Trabzonluyum...evlendik... patates tasir gibi hoop aldilar beni Elazig`a monte ettiler... zoruma gidiyor ya hatta uyuz oluyorum... gormemek icin nüfus kagidimin arkasini bile cevirmiyorum inanin...
Zaten artik ben de ben degilim ...meger ölmüsüm ben... ölmüsüm de 35 yasinda baska bir kimlikle [isimle] yeniden dogmusum...
Sirf bu yuzden KENDİMİ geri alabilmek icin kagit uzerinde bosanmayi dusunuyorum...