Tüketici Mahkemesi Sıfatıyla Asliye Hukuk Mahkemesine Başvuru Süreci [Yardım]
Merhabalar,
Haziran ayında almış olduğum telefon 5 kez üstüste garantiye gitti ve sonunda para iadesi için tüketici mahkemesine başvurma kararı aldım. Parasal değer yüksek olduğu için Tüketici Hakem Heyeti beni Tüketici Mahkemesine yönlendirdi. Bende bulunduğum ilçede Tüketici Mahkemesine gittim ve önceden hazırlamış olduğum dilekçeyi götürdüm. Dilekçede bir takım değişiklikler yapmamı söylediler. Başlığı Tüketici Mahkemesi yerine Tüketici Mahkemesi Sıfatıyla Asliye Hukuk Mahkesine yapmamı falan söylediler. Birde 131 TL masraf parası istediler. Bugün başvuru için tekrar gideceğim. İlk defa başvuru yapacağım için sürecin nasıl işlediği hakkında pek bir fikrim yok. Bu süreç nasıl işler anlatabilecek arkadaşa şimdiden teşekkürlerimi sunuyorum.
Cevap: Tüketici Mahkemesi Sıfatıyla Asliye Hukuk Mahkemesine Başvuru Süreci [Yardım]
Tekrar merhabalar,
Mahkeme halen daha devam etmekte. Geçen hafta bilirkişi mahkemeye raporu teslim etti. Bende bir kopyasını alıp inceledim. Raporda lehime görüş bildirilmiş. Şuana kadar avukatsız bu noktaya kadar geldim. Geçen gün bir avukat tarafından arandım ve avukatınız olabilirim diye teklif aldım. Avukat parasını karşı taraftan tazmin edecekmiş (alacakmış). Sizce ne yapmalıyım? Avukatın yararı olur mu?
1 ay sonra duruşmam var. Davayı kazandım diyelim. Sonraki aşamalar nedir? Uğraştırıcı işler var mıdır benim açımdan? Yoksa hemencik paramı alabilir miyim? Yardım etmek isteyen herkese teşekkür ederim.
Cevap: Tüketici Mahkemesi Sıfatıyla Asliye Hukuk Mahkemesine Başvuru Süreci [Yardım]
Bilirkişi raporuna karşı tarafın itirazları olabilir onlara cevap vermek lazım aleyhinize hususlara itiraz lehinize olan hususlara beyanlarınızı yazıp vermeniz lazım mahkeme kararını verip taraflara tebliğ edecektir lehinize ise kararı icraya koymak gerekir uğraştırıcı ve kritik işlerdir bunlar ben size karşı taraftan alacağı vekalete razı olan avukatı kaçırmayın derim bu durumu yazılı olarak tutanak altına almanızı da öneririm sonra aranızda ihtilaf olmasın.
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Bilirkişi raporuna karşı tarafın itirazları olabilir onlara cevap vermek lazım aleyhinize hususlara itiraz lehinize olan hususlara beyanlarınızı yazıp vermeniz lazım mahkeme kararını verip taraflara tebliğ edecektir lehinize ise kararı icraya koymak gerekir uğraştırıcı ve kritik ilerdir bunlara ben size karşı taraftan alacağı vekalete razı olan avukatı kaçırmayın derim bu durumu yazılı olarak tutanak altına almanızı da öneririm sonra aranızda ihtilaf olmasın.
Cevabınız için teşekkür ederim.