Apatmanın çatı kısımda bulunan ortak kullanım alanı

Merhaba
9 katlı 3bloktan oluşan bir sitenin en üst katında oturmaktayım. Binan imar planında çatı kısmındaki yaklaşık 40 m2 lik alan müştemilat olarak görünmektedir.Bu bölüm yaklaşık 4-5 yıldır site sakinleri tarafından kullanmadığı eşyaları koyduğu depo olarak kullanılmaktadır .Ama sitenin ayrılamasını isteyen bir site sakini halihazırda  site içersinde bir görevli dairesi bulundugu halde  buranın restore edilip apt.görevlisi dairesi yapılmasını istiyor Daha önceleride burasını toplantı salonu yapmak istemişlerdi.ayrıca binanın bodrum katında yaklaşık 120 m2 boş bir alanda mevcut.Bizlerde, üst katta oturan ben ve karşı komşum bu duruma karşı çıktık.Bu durumda bizim ne gibi haklarımız var sonuçta yukarda saydığım şeyler yapılırsa biz bunlardan  dolayı rahatsızlık duyacağız

Cevap: Apatmanın çatı kısımda bulunan ortak kullanım alanı

KMK Madde 16 - Kat malikleri anagayrimenkulün bütün ortak yerlerine, arsa payları oranında, ortak mülkiyet hükümlerine göre malik olurlar. 
Kat malikleri ortak yerlerde kullanma hakkına sahiptirler; bu hakkın genel kömürlük, garaj, teras, çamaşırhane ve çamaşır kurutma alanları gibi yerlerdeki ölçüsü, aksine sözleşme olmadıkça, her kat malikine ait arsa payı ile oranlıdır.
Çatı katındaki bu yere tadilat yaptırabilmek için oy birliği gereklidir. Eğer bir kişi bile hayır oyu verirse yönetim hiç bir şey yaptıramaz.
Kat Mülkiyeti Kanununu okumanızı tavsiye ederim.

Cevap: Apatmanın çatı kısımda bulunan ortak kullanım alanı

merhaba
öncelikle yanıt verip yardımcı olduğunuz için çok teşekkür ederim.Tavsiyeniz üzerine kat mülkiyeti kanununu iyice okudum ve araştırdım söylediğiniz ,çatı katındaki yere tadilat yaptırabilmek için oybirliği şartı madde 24 ve madde 44 te geçiyor