Telefonla rahatsız ediyorlar
İlk önce merhaba.Ben bir oyunda yöneticiyim.4 gün önce başka oyunların bizim sitede yapmaktan 20 kişiyi oyundan uzaklaştırmak zorunda kaldım.Olaylar da bundan sonra başladı.
Olayın olduğu gün 1 kişi beni aradı gece.Dedim lütfen kapatır mısın yatacağım.Bu sözden anlamadı küfür etmeye başladı.Uğraşmak istemiyordum işin açıkçası.Sonra devam etti ve dedim seni şikayet edeceğim defol git başımdan.Olayın sabahında polis merkezine girmeden polisler çay filan içiyorlardı dışarıda gazete filan okuyorlardı.Gel gel dedi.Yanlarına gittim olayı anlattım ve polis elinde kanıt olmadan gelme şikayet edersin ama delil olmayınca karşı taraf zarar görmez bende tamam dedi neyse.
Bu gün tekrar 00,36 tekrar özel numara aradı bende açtım.Direk küfür etmeye başladı bende dedim sakin ol 1 dk (polisin dediği aklıma geldi ses kaydı almak) ses kaydına başladım.Küfür etti sonra beni tehdit eder gibi Bende Antalyalıyım neredesin adres ver.Bende işin açıkçası verdim Korkutelindeyim Merkezinde.Orası neresi dedi.(Antalyalı olup Antalyanın ilçesini bilemeyecek değil ya aynı kişi olduğunu anladım)Bende Antalyanın ilçesi dedim.Tamam kapa telefonu seni ses kaydına aldım bıktım senden seni yarın şikayet edeceğim.Sonra o şahıs Neyi şikayet edicen ne dedi. Olay burada bitti.
Ben bu olayın sonunun olmayacağı için şikayet etmek istiyorum.Ama nasıl edeceğim ve karşıdaki kişi ceza alır mı ? Ben üniversite öğrencisi olduğum için fazla param yok avukat tutamam.Ondan dolayı ne yapmam gerektiğini öğrenmek için dolaşırken buradaki kişilerin yardım ettiğini gördüm.Yardımcı olursanız çok sevinirim Teşekkürler şimdiden.
Cevap: Telefonla rahatsız ediyorlar
Savcılığa gidip şikayette bulunursanız telefonunuz dinlemeye alınırsa bu kayıtlar delil olabilir. Sizin yaptığınız kayıt delil olmak bir yana, karşınızdaki kişiden izin almadan yaptığınız için suç işlemiş bile olabilirsiniz.