Merhaba sayın hukuki.net ziyaretçileri;
Size sorum Türkiyede yarın öbürgün Komunizm'e yada Federasyon biçimine dayalı bir parti çıkabilirmi?
Teşekkürler.
Printable View
Merhaba sayın hukuki.net ziyaretçileri;
Size sorum Türkiyede yarın öbürgün Komunizm'e yada Federasyon biçimine dayalı bir parti çıkabilirmi?
Teşekkürler.
zigzak arkadaşım,
Bu forum; siyasi forum değil, hukuki forumdur. Bu alan da İdare Hukuku forum alanıdır.
Sorunuzda da hukuki herhangi bir yön bulunmamaktadır. Ayrıca parti kurulacağı zaman illegal temeli olmadıktan sonra temeli şuna dayanacak şuna dayanmayacak diye bir şey yok. İstiyorsan Ekmek Partisi de kurabilirsin Soğan Partisi de. Yeter ki memleketin temeline fitil koyup ateşleyen illegal amaçlar ve hedefler içermesin.
Yani kısacası şu: Siz internette surf yaparken fazla hız yapıp kazara bu forum alanına düştünüz herhalde. Bu nedenle benim dışımda başka bir arkadaşın da bu sorunuza cevap yazmayacağını size açıkça belirteyim.
TKP (Türkiye Komünist Partisi) diye bir parti zaten yok mu?
Merhaba senoleker,
ben bu forumda bu soruya benden başka kimse cevap vermez dedim ama yanılmışım :)
Eğer vaktin varsa https://www.hukuki.net/showthread.php...m-yargi-davasi adresindeki soruya da bir göz atabilir misin.
Bu arada arkadaş soruyu yanlış sordu sanırım.
Sorusu şöyle olacaktı diye düşünüyorum:
Komunizm'e yada Federasyon biçimine dayalı bir devlet yönetim şekli çıkabilir mi?
Neden olmasın? Herkes kendi düşüncesini ortaya koyan bir parti kurabilir. Yeter ki TC Anayasasına ve mevzuata aykırı olmasın. Tabi siyasi olarak AKP rahat bırakmaz o başka. Bir de burası hukuk sitesi ama hukuk ile siyaseti maalesef ayırmak söz konusu bile olamaz. Neden? Çünkü bakın Anayasa'ya atıfta bulundum mecburen. Siyasetin temeli hukuktur. Hukukun temeli ise tek başına siyaset değildir.
Bu koşullarda düşünüldüğü zaman her konuda uyuşmazlık yaşandığı ve bunların mahkemede çözüldüğü düşünülecek olur ise; arada uyuşmazlık söz konusu olmasa dahi sizin mantığınızda burada tüm konulara yer verilebilmesi mümkündür. Örneğin; toprağa atılan gübreden, meyveden, vasıtalardan, havadan, sudan vs. Ama ortada bir hukuki sorun yok ise burada bu forumda bu konulara yer verilmesi sizce ne kadar uygun olur? Arkadaşın bahsettiği soruda çözülmesi gereken hukuki sorun nedir?