Cevap: Kefil taahüdü ihlal
bir aydan fazladır konu açık. yüzlerce kişi okumuş ama yanıt veren yokkmuş :)
Kimse bu soruya olumlu bir cevap veremiyeceği için çekinmişlerdir :) malesef birine kefil olduktan veya borcu başka senetlerle üstlendikten sonra geri dönüş yoktur avukat da bunu yapamaz yaparsa borcu kendi cebinden müvekkiline ödemek zorunda kalabileceği gibi cezai müeyyidelerle karşı karşıya kalabilir. Şahsı savcılığa şikayet edebilirsiniz dolndırdığı şahısla birlikte ama ne sonuç çıkar dersen ben çok ümitli değilim yine de belli olmaz siz yapın şikayeti.
Son zamanlarda sorulan soruya olumlu cevap vermeyince insanlar içinde bulundukları kötü durumunda etkisiyle cevap yazana veryansın etmektedirler ve dolayısıyla böyle sorular cevapsız kalmaktadır.Dolandırıcılık unsurları oluşmuş ise savcılığa şikayet edilebilir lakin anlattıklarınızdan dolandırıcılık unsurlarının tam olarak oluştuğunu söyleyemeyiz.Kendi rızanızla avukata borcu ödeyeceğinize dair taahhüt vermişsiniz(adamın aracımı satar öderim demesine inanmanız onla sizin aranızdaki ilişkinin bir sonucudur ve sadece bu laf dolandırıcılık suçunun tüm unsurlarıyla oluşmasına yetmez).Dolandırıcılık suçunun oluşması için hangi unsurların oluşması gerektiğini araştırmanızı tavsiye ederim.Zaten ceza davalarını siz değil savcı açar.Savcı da bu durumda dava açmayabilir(takipsizlik).Borcu ödemezseniz bu defa siz hapisle karşılaşacaksınız.Hayatta doğru insanların arkasında durmak gerekir.Aksi takdirde her yanlışta hukuk tek taraflı olarak tüm unsurlarıyla ve istediğiniz şekilde yanınızda bulunamayabilir.Diğer okuyan tüm arkadaşlarda bu sıkıntılı durumdan bir ders çıkarmışlardır umarım.Size de bu durum için kolaylıklar diliyorum.
Aynen sen borçluyu alacaklı vekilinin elinden kurtar sonra sıyrıl varmı bunun mantığı alacaklısını dolandırmış hapse düşmüş daha ne yapsın elinde ben dolandırıcıyım bayrak mı açsın? niye kurtarıyorsun hadi kurtadın niye arkasında durmuyorsun.