Şiddet iddialarında mahkeme nelere bakar?
Genellikle kadınlardan davalarda şiddet iddiaları ortaya atılıyor. Benim de yaşadığım bir sıkıntı bu. Şunu bütün kalbimle söyleyebilirim ki asla şiddet uygulamadım. Aksine manevi şidde gördüm ve hala görüyorum. Oysa, karşı tarafın avukatının iddiaları karşısında şok oldum. Evliliğim boyunca şiddet, baskı uygulamışım. Ortada ne bir hastane raporu, ne bir polis tutanağı ne de bir şahıt var. Kaldı ki yaşadığım sitede, iş yerimde ve hatta eşimin çevresinde bile sevilen biriydim. Konu kısaca şu; şiddet kadınlar için önmel bir argüman. Peki mahkeme şiddet iddialarını nasıl ele alır, ne tür kanıtlar ister? Saygılar...
Cevap: Şiddet iddialarında mahkeme nelere bakar?
Doktor raporu yoksa ve de tanıklar da bizzat şiddete şahit değillerse ispatı pek olası görünmemektedir.
Alıntı:
cozumhukuk rumuzlu üyeden alıntı
Doktor raporu yoksa ve de tanıklar da bizzat şiddete şahit değillerse ispatı pek olası görünmemektedir.
Çok teşekkür ederim..Avukat benimle ilgili adeta bir canavar portresi çizmiş.. Oysa çevremde bir insan bile şiddete meyyal olduğumu söyleyemez ve tamamen iftira.. Bu iftaraların yersizliği suç teşkil etmez mi? Özür dileyerek ikinci bir soru sormak istiyorum. Davacı tarafın iddialarını gördükten sonra bir şey dikkatimi çekti. Sanki bu süre zarfında nafaka davası gibi bi şey açılmış ancak mahkeme reddetmiş. Tebligatta avukat, 'davalı taraf nafaka vermemek için SGK olmadığını göstermeye çalışıyor. Oysa STK'lı olduğu sabit' demiş. Ki ben 12 yıldır SGK'lıyım ve bana bununla ilgili tebligat hiç gelmedi ve ben de böyle bir dilekçe vermedim.. Bu kısmını anlamış değilim..
Alıntı:
poet19 rumuzlu üyeden alıntı
Çok teşekkür ederim..Avukat benimle ilgili adeta bir canavar portresi çizmiş.. Oysa çevremde bir insan bile şiddete meyyal olduğumu söyleyemez ve tamamen iftira.. Bu iftaraların yersizliği suç teşkil etmez mi? Özür dileyerek ikinci bir soru sormak istiyorum. Davacı tarafın iddialarını gördükten sonra bir şey dikkatimi çekti. Sanki bu süre zarfında nafaka davası gibi bi şey açılmış ancak mahkeme reddetmiş. Tebligatta avukat, 'davalı taraf nafaka vermemek için SGK olmadığını göstermeye çalışıyor. Oysa STK'lı olduğu sabit' demiş. Ki ben 12 yıldır SGK'lıyım ve bana bununla ilgili tebligat hiç gelmedi ve ben de böyle bir dilekçe vermedim.. Bu kısmını anlamış değilim..
Beraat kararı aldıktan sonra iftiradan dolayı şikayette bulunabilirsiniz.
Hakkınızda açılmış bir dava olup olmadığını 11818den veya PTT'den alacağınız e-devlet şifresiyle öğrenebilirsiniz.
Geçmiş olsun...