Ev Sahibi Evden çıkmamı istiyor. Kanuni haklarım nelerdir?
Oncelikle Merhabalar:
Yardimci olabilirseniz haklarimi ogrenmek ve gerenkeni yapmak istiyorum. Olayi su sekilde aktarayim.
Ev Sahibim bana baska bir kiraci araciligi ile 27.08.2013 tarihinde evden cikmami istedigini bildirdi. Ev sahibimin yanina gittigim zaman, oglunun 06.10.2013 te evlenecegini ve ev aramasina ragmen ev bulamadiklarini ve bu sebepten dolayi evden cikmam gerektigini bildirdi. Yani benim en gec 15.08.2013 tarihinde evden cikmam lazimki oglu eve esyalarini getirip hazir hale getirmesi gerekmekte.
Evden cıkma konusunda sıkımtım yok, ama ben evden cıkarken yaklasık 10-15 günlük kirayı ödemek istemiyorum. Bana yeteri kadar süre vermediği için bunu ev arama zamanı hakkım olarak kullanabilir miyim?
Böyle bir hakkım varmıdır?
Konu ile ilgili yardımınızı rica ediyorum.
Şimdiden Teşekkür ederim.
- - - Updated - - -
Bu arada kıra sozlesmem 01.06.2013 tarihinde bitmişti ve ev sahibim bunu yenilemek için bana herhangi birşey söylemedi ki zaten bende sözleşmenin bittiğini unutmuştum.
Cevap: Ev Sahibi Evden çıkmamı istiyor. Kanuni haklarım nelerdir?
Sözleşmeniz otomatikman 1 yıl yani 01.06. 2014 tarihine kadar uzamış oluyor. 15 günlük kirayı ancak anlaşarak ödemeyebilirsiniz. Böyle durumlarda sitede gördüğüm taşınma masrafalarını ev sahibinden alarak çıkıyorlar. Sizde benzer anlaşmayı yapın. Fakat sözleşmeniz otomatikman uzadığı için bunu yazıya döküp karşılıklı olarak sözleşmeyi fesh ettiğinize dair imza alın ev sahibinden.Eksik kira ödeyeceğiz derken 01.06.2014 e kadar olan kiralarıda ödemek zorunda kalmayın.