Kimlik, Sürücü Belgesi ve Cep Telefonu Gaspı
3.9.2013 tarihinde İstanbul'da yüzüme bayıltıcı etkisi olan gaz sıkılması suretiyle sürücü belgem, nüfus cüzdanım ve cep telefonum gasp edilmiştir. Aynı gün içinde Beyoğlu/Beşiktaş Cumhuriyet Başsavcılığına konuyla ilgili suç duyurusunda bulundum ve o gün Bursa'ya döndüm. 5.9.2013'te Eskişehir'de kendime yeni bir kimlik çıkartım. Savcılığa verdiğim ifade de nüfus cüzdanımın da gasp edildiğini belirtmeme rağmen, savcılıktan şahsıma verilen tutanakta nüfus cüzdanımın gasp edildiği ibaresinin yazılmadığını nüfus müdürlüğünde ilgili memurun uyarınca fark ettim. Bunun üzerine Eskişehir savcılığına nüfus cüzdanımın da gasp edildiğine dair ayrıca bir dilekçe yazdım. Telefonumun EMEI numarasını ve faturasını da İstanbul Cumhuriyet Savcılığına bildirdim, soruşturma numaram üzerinden bildirdim. Gazeteye sürücü belgemin ve nüfus cüzdanımın çalındığına dair kayıp ilanı da verdim.
Bu tarihten sonra kimlik bilgilerim vasıtasıyla herhangi bir işlem yapılıp yapılmadığını nasıl kontrol edebilirim? Üzerime şirket açılabileceğinden, hakkımda çek çıkartılabileceğinden veya sürücü belgem/kimliğim üzerinden suça karışılabileceği söylenilmektedir. Bu yönde herhangi bir işlem olup, olmadığını nasıl öğrenebilirim?
Teşekkürler.
Cevap: Kimlik, Sürücü Belgesi ve Cep Telefonu Gaspı
Vergi dairesine de bildirimde bulunacaksınız.Bütün mali işler maliyede döndüğü için sizin adınıza şirket,işyeri ,açamazlar.Bankalar birliğine de iadeli taahütlü dilekçe gönderin.Noter tastiklide olabilir.