Cevap: Ziynet Eşyaları hk.
Ziynet eşyaları yani takılar kadının kabul edilir ancak burada boşanma kararının kesinleşmesinden itibaren 1 yıl içinde dava açılması gerekmektedir.
Teşekkür ederim. Başka bir düşüncesi olan var mı acaba?
Alıntı:
s4m1c4n rumuzlu üyeden alıntı
Teşekkür ederim. Başka bir düşüncesi olan var mı acaba?
Meslektaşıma katılıyorum, birçok Yargıtay kararında ziynet eşyası kadının kişisel eşyası olarak kabul ediliyor.
Ancak zamanaşımı konusunda mülkiyet hakkına dayalı dava -hakkın kötüye kullanılması niteliğinde olmaması şartıyla- her zaman açılabilir. Tazminat davasını kesinleşmeden itibaren 1 yıl içinde açmanız gerekir. İkisini birlikte açmakta fayda var.
Bir avukattan doğrudan profesyonel destek almanız lehinize olur.
Alıntı:
Av.Mehmet KILIÇ rumuzlu üyeden alıntı
Meslektaşıma katılıyorum, birçok Yargıtay kararında ziynet eşyası kadının kişisel eşyası olarak kabul ediliyor.
Ancak zamanaşımı konusunda mülkiyet hakkına dayalı dava -hakkın kötüye kullanılması niteliğinde olmaması şartıyla- her zaman açılabilir. Tazminat davasını kesinleşmeden itibaren 1 yıl içinde açmanız gerekir. İkisini birlikte açmakta fayda var.
Teşekkür ederim. Bolu'dayız, önerebileceğiniz bir avukat var mı acaba?
Alıntı:
Av.Mehmet KILIÇ rumuzlu üyeden alıntı
Sadece Kadına takılanlarmı tümümü?
Alıntı:
ceceli341 rumuzlu üyeden alıntı
Sadece Kadına takılanlarmı tümümü?
Bende bunu merak ediyorum. Bilen var mı?
Bu konuda bağıştan rücu konusunun şartlarını da değerlendirmek gerekmez mi? Kadının tam ve ağır kusurlu olması, evlendiklerinin hemen akabinde sebepsiz/keyfi kocasını terk etmesi, tamamen kendi kusuru ile de olsa kadının altın takıları şahsi mal hükmüne sokması için yeterli midir? Bağışlamanın amacı bağışlananın tarafından yerine getirmemesi gibi hususlar nazara alınmayacak mıdır? Hibe edilen, hibe eden ve ailesi için kanunen mükellef olduğu vazifelere karşı ehemmiyetli bir surette riayetsizlikte bulunmuş ise durum ne olur?