Madde-i Mahsusa Göstererek Toplu Suç İşleme
Efendim;
Aynı apartmanda oturuyorken aleyheliren çok sayıda suç duyurusunda bulyunduğum; aleyhime tahliye davaları reddedilen, 2 ceza davasında da karşılıklı taraf olduğumuz 3 kişi aralarında çok uzak mesafe bulunmalarına karşın herbiri aleyhine ayrı ayrı açtığım tazminat davalarıma cevaplarında daire kapımın önüne -affedersiniz- dışkımı bıraktığımı beyan etmektedirler. Hatta birisi ilk cevabındaki bu beyanını tost makinam kirlenmesin diye sucuklu tostumu arasında kızarttığım pişirme kağıdı (yağlı kağıt ta deniyor- çöp poşetimi karıştırırlarken görerek anlayamadıkları bu olayı aleyhime kullandıklarını belirtmeme rağme 2 nci cevabında aynımide bulandırıcı iddiasını tekrarlamaktadır. Üstelik bu üç kişinin ayrı ayrı beyanlarını yanyana gören birinin üçünü de aynı kişinin hazırladığını kolaylıkla anlar.
Saygıdeğer hukukçularımızdan işlenen suçun tanımı; bu beyanlarının savunma sınırını aşıp aşmadığı; toplu suç işleme nitelemesine;, madde-i mahsusa ile hakaret ve iftiraya girip girmediği hususundaki değerli görüşlerini istirham ediyorum. Saygılarımla.
Madde-i Mahsusa Göstererek Toplu Suç İşleme
Efendim;
(Önceki beyanımı teknik olarak düzeltemedim. Yeniledim.)
Aynı apartmanda oturuyorlarken aleyhlerine çok sayıda suç duyurusunda bulunduğum; tahliyemi isteyen davaları reddedilen, başka 2 ceza davasında karşılıklı taraf olduğumuz 3 kişi, aralarında çok uzak mesafe bulunmalarına karşın, herbiri, aleyhine ayrı ayrı açtığım tazminat davalarıma cevaplarında, daire kapımın önüne -affedersiniz- dışkımı bıraktığımı iddia etmektedirler. Hatta bunlardan biri, davaya cevabına cevabımda, gördüklerinin, tost makinam kirlenmesin diye arasında sucuklu tostumu kızarttığım pişirme kağıdı -yağlı kağıt ta deniyor- olduğunu belirtmeme rağmen, kapı önümde bulunan çöp poşetimi karıştırırlarken görüp anlayamadıkları bu şeyi aleyhime kullanmağa çalışarak 2 nci cevabında aynı mide bulandırıcı iddiasında ısrarla kapım önüne dışkı bıraktığımı beyan etmektedir. Üstelik, bahsettikleri şeyi kendi kapıları önlerine bıraktığımı beyan etseler belki daha anlamlı olabileceğini bile idrakten yoksun bu üç kişinin ayrı ayrı beyanlarını yanyana gören biri, üçünü de iddiasında ısrar eden -üstelik üniversite mezunu imiş- kişinin hazırladığını kolaylıkla anlar. Bunlardan alt katımda oturan kadının, daha önce de, yatak odasına her girdiğinde üst kattan kendisini izlediğime defalarca şahit olduğu beyanı bulunmaktadır.
Saygıdeğer hukukçularımızdan işlenen suçun tanımı; bu beyanlarının savunma sınırını aşıp aşmadığı; toplu suç işlenmiş olup olmadığı, iddialarının madde-i mahsusa ile hakaret ve iftiraya girip girmediği hususundaki değerli görüşlerini istirham ediyorum. Saygılarımla.
Cevap: Madde-i Mahsusa Göstererek Toplu Suç İşleme
Ben savunma sınırının aşılmadığı kanaatindeyim son sınıra dayanmış ama bence aşılmamıştır :)