Silah ruhsati almama engelmi ?
2 Sene önce ofis elemanımın arabasında uyusturucu yakalandı ben dahil toplam 3 kişi emniyete gittik ifademiz alındı mahkemeye çıktık.
eleman arakaşıyla mahkemeye gelmedi.2 duruşmada hakim bey kararını verdi
bana sadece denetimde serbestlik kararı verdi
diğerlerine tedavili denetimde serbestlik kararı verdi
şimdi adliyeye bir ayda bir imza atmaya gidiyorum bu 1 yıl sürecekmiş
müteahhitlik yapıyorum silah ruhsatı alacaktım bu olay başıma geldi diye başvurmadım
imzalarım bitince yani 1 yıl geçip dava düşünce
silah ruhsatı almama herhangi bir engel varmı???
lütfen yardım?
Cevap: Silah ruhsati almama engelmİ ?
bana yardımı olacak yokmu
Kesinlikle engel, bırak ruhsat almayı böyle bir durumda ruhsat sahibi olsan dahi ruhsatını yeniletmek istesen yinede alamazsın, ben mahkemeden beraat ettim. Kişi olayı yargıtaya taşıdı dosyam yargıtayda olduğu için ruhsat başvurumu kabul etmediler,
Zaten dosya acik olunca alamiyoruz davaniz sonuclanmis olucak.ruhsat basvurusundada girdiginiz davalarin sonuclarini da evraklar arasinda veriyoruz.ve benim dava dosyam 191/2 tedavili degil sadece denetimde serbeslik.imza atiyorum.16 imzam kaldi davadan aklaniyorum.benim duymak istedigim bu olaydan dolayi ceza almadim ruhsatli silah alma maddelerinde uyusturucu madde kullananlara verilmyo yani bundan dolayi para cezasina carptirilan ceza yatmis olan kisiler diye geciyo.benim icmdigimi hakim zaten anladi lakin ortada delil olmadigindan dolayi 191/2 madde verdi.bana bilgi verebilecek kimse yokmu?
Ruhsat yenileme sırasında silahın ,HAGB süresi bitimine kadar adli emanete alınması sırasında düzenlenen belgedeki hukuki dayanak sadece ;
Ateşli silahlar ve bıçaklar ile diğer aletler hakkındaki YÖNETMELİK başlıklı
91/1779 nolu Bakanlar Kurulu Kararının 16. maddesinin Ö madesinde belirtilen
Ek: 2/12/1999 - 99/13749 K.
'dan ibarettir.
Hukuk çevrelerine göre hukuka aykırılıklar dolu bu durum için, aşağıda makale sanırım aydınlatıcı olacaktır.
http://www.haber7.com/yazarlar/prof-...-silah-ruhsati