Hakkımda firar suçundan açılmış herhangi bir dava yok
Öncelıkle hekese merhaba ben 12 yıldır firar durumunda olan bırıyım bugun e-devlet sıfresı aldım ve adıma acılmıs dava dosyası olup olmadıgını kontrol ettıgımde askerlık durumumla alakalı herhangı bır dava olmadıgını gordum bır bankanın kart borcum nedenıyle actıgı dava gounuyor fakat askerlik durumumla alakalı acılmıs dava yok. adlı sıcıl kaydım da yok bu nasıl oluyor hakkmda askerıye tarafından acılmıs bır kamu davası olması gerekmkez mı bu konuyla alakalı bılgısı olan yardımcı olabılır mı tesekkurler...
Cevap: Hakkımda firar suçundan açılmış herhangi bir dava yok
Hukukcu arkadaslar yardımcı olabılırmısınız yada konuyla alakası olan arkadaslar yardım beklıyorum tesekkurler.
Avukat değilim
Davanız sonuçlanmış olabilir. Yada uyap sistemde askeri mahkemelere ait bilgiler görünmüyor olabilir.
Ama aranıyorsanız polis kontrollerinde mutlaka çıkar.
Bundan yaklasık uc ay once askerlık subemden bır evrak aldım soyle yazıyordu (hakkınızda acılmıs kamu davasının dusmesı sebebıyle askerlık subesı baskanlıgına muracaat etmenız gerekmektedır.) bır kac bılgı edınme gırısımım oldu fakat net bır bılgıye ulasamadım gecenlerde e devlet sıfresı aldım ve hakkımda acılmıs davalara baktıgımda sadece bır bankanın kart borcumla alakalı olan bır dava gorunuyor net olarak bırsey bılıyorum kı fırar eden kısıler hakkında kamu davası acılıyor polıste buna ıstınaden hakkınızda yakalama kararı cıkartıyor ama benım hakkımda acılmıs dava yok kafam cok karıstı davanın sonuclanmıs olması ıhtımalı benımde aklıma gelıyor soylekı bana gelen evrakta karar tarıhı benım askere alınıs tarıhımden tam olarak on sene sonrasını gosterıyor yanı gun ay yıl olarak askere alınıs tarıhım 26 kasım 2001 karar tarıhı 26 kasım 2011 aklıma yatan tek sey zamanasımı eskıden fırar sucunda zamanasımı uygulanmıyordu ama sanırım sımdı uygulanıyor dedıgım gıbı kafam cok karıstı bılgısı olan varsa lutfen yardımcı olsun herkese sımdı den tesekkurler.
- - - Updated - - -
Alıntı:
alphasici rumuzlu üyeden alıntı
Bundan yaklasık uc ay once askerlık subemden bır evrak aldım soyle yazıyordu (hakkınızda acılmıs kamu davasının dusmesı sebebıyle askerlık subesı baskanlıgına muracaat etmenız gerekmektedır.) bır kac bılgı edınme gırısımım oldu fakat net bır bılgıye ulasamadım gecenlerde e devlet sıfresı aldım ve hakkımda acılmıs davalara baktıgımda sadece bır bankanın kart borcumla alakalı olan bır dava gorunuyor net olarak bırsey bılıyorum kı fırar eden kısıler hakkında kamu davası acılıyor polıste buna ıstınaden hakkınızda yakalama kararı cıkartıyor ama benım hakkımda acılmıs dava yok kafam cok karıstı davanın sonuclanmıs olması ıhtımalı benımde aklıma gelıyor soylekı bana gelen evrakta karar tarıhı benım askere alınıs tarıhımden tam olarak on sene sonrasını gosterıyor yanı gun ay yıl olarak askere alınıs tarıhım 26 kasım 2001 karar tarıhı 26 kasım 2011 aklıma yatan tek sey zamanasımı eskıden fırar sucunda zamanasımı uygulanmıyordu ama sanırım sımdı uygulanıyor dedıgım gıbı kafam cok karıstı bılgısı olan varsa lutfen yardımcı olsun herkese sımdı den tesekkurler.
E-devlet te hakkımda herhangı bır sıcılde gozukmuyor.
[QUOTE=alphasici;490010]Bundan yaklasık uc ay once askerlık subemden bır evrak aldım soyle yazıyordu (hakkınızda acılmıs kamu davasının dusmesı sebebıyle askerlık subesı baskanlıgına muracaat etmenız gerekmektedır.) bır kac bılgı edınme gırısımım oldu fakat net bır bılgıye ulasamadım gecenlerde e devlet sıfresı aldım ve hakkımda acılmıs davalara baktıgımda sadece bır bankanın kart borcumla alakalı olan bır dava gorunuyor net olarak bırsey bılıyorum kı fırar eden kısıler hakkında kamu davası acılıyor polıste buna ıstınaden hakkınızda yakalama kararı cıkartıyor ama benım hakkımda acılmıs dava yok kafam cok karıstı davanın sonuclanmıs olması ıhtımalı benımde aklıma gelıyor soylekı bana gelen evrakta karar tarıhı benım askere alınıs tarıhımden tam olarak on sene sonrasını gosterıyor yanı gun ay yıl olarak askere alınıs tarıhım 26 kasım 2001 karar tarıhı 26 kasım 2011 aklıma yatan tek sey zamanasımı eskıden fırar sucunda zamanasımı uygulanmıyordu ama sanırım sımdı uygulanıyor dedıgım gıbı kafam cok karıstı bılgısı olan varsa lutfen yardımcı olsun herkese sımdı den tesekkurler.
- - - Updated - - -
Arkadaslar bu konu hakkında bılgısı olan varmı ???