Eski kız arkadaş ile ilgili görüntüleri internet sitesinde paylaşmak suçu
Merhaba. Eski kız arkadaşımla ilgili görüntüleri bir internet sitesinde paylaştım. Savcıya suç duyurusunda bulunmuş.
Ben inkar ettim kayıtları fakat bilgisayar incelenicek ve muhtemelen bulucaklardır. Benim merak ettiklerim;
Dava açılmadan, mahkemeye gitmeden direk bi ceza alırmıyım?
Mahkeme açılırsa, dava görülürse bu kişi mahkemeye gelmek zorundamı? (Davacı olarak, farklı şehirlerdeyiz fakat.)
Ayrıca kayıtlar kendi rızasıyla alınmıştı.
Cevap: Eski kız arkadaş ile ilgili görüntüleri internet sitesinde paylaşmak suçu
Mahkeme kararı olmadan doğrudan ceza almzsınız,
kayıtlar kişinin kendi rızasıyla alınmış olsa da, kişinin rızasıyla o internet sitesinde yayınlanmadığı ortada.
O dava açılır, bir de ceza çıkar size, %101
Mahkemeye katılması kendi yararına, kendi gelmez, avukatı temsil eder.
Cevap: Eski kız arkadaş ile ilgili görüntüleri internet sitesinde paylaşmak suçu
Sonra?Elinize ne geçti bunu yaparak?
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Mahkeme kararı olmadan doğrudan ceza almzsınız,
kayıtlar kişinin kendi rızasıyla alınmış olsa da, kişinin rızasıyla o internet sitesinde yayınlanmadığı ortada.
O dava açılır, bir de ceza çıkar size, %101
Mahkemeye katılması kendi yararına, kendi gelmez, avukatı temsil eder.
Erdoğan Bey ceza çıkar %101 demişsiniz ama şöyle bir durum var : Benim eski kız arkdaşımın da müstechcen resimleri benim bilgisayarımda mevcut o resimleri yolladığı için kendisine çok kızdım ve "bana bunları yollabileyecek bir kızla işim olmaz ben evlenceğim bir kız istemiştim senin gibi birini değil" diye sms gönderip ayrıldım ama ayrıldım diye bana mesaj yolladı "seni mahvedecem" diye. İlk başta kızgınlık anında yazdı sandım ama sonra başıma ne işler açmaya çalıştı. Bende üzerime iftira atar korkusuyla mesajlarını silmedim hala tutuyorum. Şimdi o kız ifitra atma amaçlı kendi resmini bir siteye yüklese. E ip numarası yoksa aynı resmi zaten bana da göndermiş bu durumda böyle birşey yapmadığım halde bende ceza alırım o zaman :) Hala iftira atar korkusuyla tüm mesajlarını saklıyorum.
Demek istedğim resmin bilgisayarda olması ip nosu olmadan onun resmi yüklediği anlamına gelir mi? İp nosu da varsa bir itirazım olmaz ama ( gerçi ip nosunu da gönderdiği mailden alıp curl ile değiştirerek siteye yükleyebilirsiniz elektronik ortamda iftira atmaktan kolay birşey yok :) Allahtan ip ler dinamik de istatisiksel olarak bu ihtimalleri düşürüyor )