-
Kiracım kaçtı
İyi günler arkadaşlar.3 senedir oturan kiracımı kaçarken yakaladım.evin anahtarlarından bir tanesi onda kaldı istedim evi temizleyip öyle veririm dedi ve geri gelmedi.bir kira borcu vardı ödemedi.elektrik doğalgaz su faturalarını ödemeden gitti.telefonla aradığımda şu gün gelicem bugün gelicem yarım saate ordayım diyip oyalıyor 2 haftadır.oturduğu ilçeyi biliyorum sadece adresi mevcut değil bende.aynı zamanda asker bu çocuk hava değişimine geldi topladı haber vermeden gitti.arkadaşım olduğundan ötürü kontrat falan hiç birşey yapmadım ama kaçtığına ve orada oturduğuna şahitlik yapıcak kişiler var.evin boyası mahvolmuş kapıda bacada göze batan onarılması gereken zararlar meydana gelmiş.şimdi mahkemeye vermeden önce neler yapmam gerektiğini öğrenmek istiyorum.yardımcı olursanız sevinirim.
-
Cevap: Kiracım kaçtı
Öncelikle dairedeki hasar zarar ziyanı tespit ettirerek hukuki süreci başlatmanız lehinize olacaktır.
-
Cevap: Kiracım kaçtı
Merhaba,benim de benzer sorunum var.Dairemde 6 yıldır yaşayan kiracım olan şahıs,taşındı ve kira borcu da var,ben de iyilikle gitmesi için sustum,ayrıca,bana evde sadece musluklar bozuk demişti.Ona gerçekten inandım,eşyalar da her tarafı kapladığından,kontrol edememiştim ve depozitoyu verdim!.Ev boşaldığında;gördümki;banyolar rezaletti!duş teknesi ve küvet!atılması şart.Yer karoları kırık,çatlak ve de dolaplar açılınca gördüm ki;alt dolapların tamamı çürümüş!nasıl çürümüş hayret ettim.Sorduğumda tesisat bozuk ve su basmış,dedi..Hala şoktayım.Depozitoyu geri isteyeceğim.Bilirkişi mi getirip hem hasar tespiti hem kira borcunu hem de depozitonun geri ödenmesini aynı davada isteyebilirmiyim.Birde bütün bu masraflar(bilirkişi,dava masrafları gibi) kazandığımda bana bu şahıs tarafından ödenecekmidir?Emekliyim.Başka gelirim yok.Yardımlarınız için çok teşekkürler.