Emniyet Kemer'i Takılmadı Diye Gelen Fotoğraflı Ceza
7 inci ayda yenilmiş bu ceza ve ceza elime bugün ulaştı, benim aracım ile yenmiş ceza, ceza kağıdında siyah beyaz iki tane resim var birisi aracın plakası diğeri aracı sürenin ama aracı sürenin ne kafası gözüküyor nede başka bir yeri sadece giydiği tşört gözüküyor, Dolayısı ile bu cezayı ben yemedim çalışanlarımdan birisi yedi ve hiç biride bu cezayı kabul etmiyor. Bu cezayı bende ödemek istemiyorum çünkü ben yemedim bu durumda nasıl bir yol izlemem gerekli arkadaşlar,
Cevap: Emniyet Kemer'i Takılmadı Diye Gelen Fotoğraflı Ceza
Birine aracınızı iş veya başka bir vesileyle verirseniz yediği cezayı kabul edecek düzgünlükte olması gerekir.Ülkede kullanan araçların yarısından çoğu kullanan kişinin ruhsat sahibi olduğu araç değil(patronunun, babasının, eşinin vb.).Kimse kabul etmezse ceza ruhsat sahibine kalır.Zaten ceza plakaya kesilmiştir.
Ceza plakaya kesilmiş olabilir fakat fotoğrafta kemerin takılmadığı net bir şekilde görünmesi gerekir. Olayın tarih ve saatinden işyerine kayıtlarına bir bakın derim. Aşağı yukarı kimin olduğu bulunabilir diye düşünüyorum.
Elinizdeki trafik ceza ihbarnamesi üzerinde (veya arkasında) belirtildiği sürede belirtilen merciiye itirazda bulunmalısınız. Bu uygulama cezanın şahsiliği ilkesine aykırı olup, kanımca araç sahibinin sorumluluğu prensibi ile de ilgili değildir. Bu nedenle yanlış hatırlamıyorsam, Sulh ceza mahkemesine itiraz etmelisiniz. Ve her zamanki tavsiyem bunun avukatınız tarafından yapılmasıdır.
Resim net değil, hatta çok kötü çekilmiş ve siyah beyaz,
@ admin biraz daha açıklar mısınız cezanın şahsiliği ilkesi nedir nerelere dikkat etmeliyim, ona göre bir savunma hazırlım,