Tazminat Davasından Feragat Etmek
Merhaba. Açmış olduğum maddi-manevi tazminat davasından feragat ederek boşanma davamın sonuçlanmasını istiyorum. Dosya Yargıtaya gitmiş durumda ve avukatım şuan feragat edemeyeceğimizi söylüyor. Dosyanın gelmesi daha çok zaman alabilir. Ben bu davadan nasıl hızlı şekilde feragat edebilirim. Yurtdışına çıkmam gerekiyor. Ne önerirsiniz? Teşekkürler.
Cevap: Tazminat Davasından Feragat Etmek
HMK md.310 hükmüne göre karar kesinleşinceye kadar her zaman davadan feragat edebilirsiniz.
Eğer halihazırdaki karar sizin için yeterli ise bu durumda temyizden de feragat edebilirsiniz.
Sayın Avukatım çok teşekkür ederim yanıtınız için. Hali hazırda karar olup olmadığını nasıl öğrenebilirim?
Dosya yargıtaya gitmiş dediğinize göre Yerel mahkeme (Aile Mahkemesi ) tarafından bir karar verilmiş durumdadır. Avukatınızdan kararın suretini isteyebilirsiniz.
Ayrıca yargıtayın sitesinden dosya sorgulama kısmına girip mahkeme bilgilerini girince yargıtay sürecini de kontrol edebilirsiniz.
Vermiş olduğunuz bilgiler için çok teşekkür ederim. İş hayatınızda başarılar diliyorum.
Rica ederim, iyi günler dilerim...
Sayın Mehmet bey, bir başka Avukat arkadaşımız şöyle cevap vermiş;
"bu aşamadan sonra feragat olmaz.eğer dosya yargıtaydan onanır gelirsede siz harekete geçmeden ilamlar işlev kazanmaz."
Alıntı:
mertebe rumuzlu üyeden alıntı
Sayın Mehmet bey, bir başka Avukat arkadaşımız şöyle cevap vermiş;
"bu aşamadan sonra feragat olmaz.eğer dosya yargıtaydan onanır gelirsede siz harekete geçmeden ilamlar işlev kazanmaz."
Kanun maddesini de belittim: Hukuk Muhakemeleri Kanunu md.310, karar kesinleşinceye kadar feragat mümkündür.
Tazminat lehinize ise siz icraya koymazsınız işlev kazanmaz ama boşanma hükmü açısından aynı şey geçerli değil.
Tazminat konusunda henüz hiçbir şey yok ortada. Henüz kendim mahkemeye bile çağrılmadım. Tanık olanların bile bir kısmı henüz çağrılmadı. Boşanmayı her iki tarafta istiyor lakin karşı taraf benim açmış olduğum maddi-manevi tazminat davasına temyiz etmiş. Bu durumda boşanma ile ilgili bir karar alınmış mıdır? Ben nüfusa gidip kimliğimi değiştirebilir miyim?
Ortada boşanma kararı var ama henüz kesinleşmediğinden icra edilemez, nüfusa gidip kimliği değiştiremezsiniz...