Böyle bir firma gördünüz mü ?
1. firmada 01.06.2009 tarihinde çalışmaya başladım.
2009 yılında İstanbul dışı şantiyesin de sigortam bu şirketten yatırılarak şantiyede bulundum.
2010 yılında başka bir ildeki şantiyesinde 2. İnşaat firmasında kontrol mühendisi gösterildim.(bu konuyla alakalı bir taahhütnamede imzaladım.) aynı şantiye de aynı tarihlerde yerime bir kaşe düzenlenerek bazı hakkediş belgelerinin altına bana ait olmayan imzalar atılmış, aynı tarihlerde ben 1. firmanın merkez ofisinde çalıştırılmaya devam edildim.
2011 yılında 3. İnşaat firmasının başka bir ildeki Şantiyesinde yine 2. inşaat firmasın da yapılan şekilde çalıştırılmaya devam edildim. Hatta 2012 ve 2013 yılında da aynı şekilde devam etti.(tabi bu sureler zarfında giriş- çıkış yapılmış)
Yine aynı zaman dilimlerinde 1. firmanın İstanbul da bulunan şantiyesinde fiilen bulundum. Haziran 2013 yılında hiç bir evrak imzalatılmayarak işten çıkarıldım. Fakat almam gereken tazminatı 3 aydır doğru düzgün alamadığından dolayı çeşitli işler verilerek oyalatıldım.
Çıkış yapıldıktan sonra , yerime imza atıldığını bir çalışanla yaptığım konuşmada öğrendim. Hatta arkadaş bana kaşeyi getirdi. 1. firmaya ihtarname gönderdim.
Bu durumda açılması gereken davalar nedir ? Hakkım ne kadar yendi ?
Cevap: Böyle bir firma gördünüz mü ?
Öncelikle geçmiş olsun,
-Siz kesintisiz çalışırken işverenin giriş çıkış yapması işçilik alacaklarınızı ve bunların hesaplanmasını etkilemez.
-İhbar ve kıdem tazminatı ile varsa fazla çalışma, ödenmemiş ücret, yıllık izin, hafta tatili, genel tatil alacaklarınız bulunmaktadır.
-Sizin yerinize imza atılmış olması işverenin aleyhine sizin lehinize durum oluşturur.
-İddialarınızı ve alacaklarınızı tanık vasıtasıyla ispat edebilirsiniz.
Bir avukattan profesyonel destek almanız lehinizedir.
Cevap: Böyle bir firma gördünüz mü ?
Alıntı:
Av.Mehmet KILIÇ rumuzlu üyeden alıntı
Öncelikle geçmiş olsun,
-Siz kesintisiz çalışırken işverenin giriş çıkış yapması işçilik alacaklarınızı ve bunların hesaplanmasını etkilemez.
Yanlız burada başka firmalara giriş çıkış yapılmış..