Banka eşimin alacağı mallara (ev, araba vs.) benim borcumdan dolayı el koyabilirmi

Merhaba ben 2002 yılında evlendim ve evlendiğimde eşiminde benimde bir şeyimiz yoktu.
daha sonra ben 2007 yılında abime yüksek meblağda bir borç için kefil oldum ve abim o borcu ödemedi.Bundan dolayı bende icralık oldum.
şimdi eşim kendi biriktirdiği ve kayınpederimden alacağı para ile bir ev almak istiyor ama benim borcumdan dolayı korkuyor (bu arada hala evliyiz)
şimdi ben şunu sormak istiyorum siz değerli forum üyelerine.
1- Eşim üzerine kayıtlı herhangi bir şey aldığında (ev,araba vs.) benim borcumdan dolayı haciz gelirmi.
2- Eşim bir şey almak (ev, araba vs.) istediğinde izlemesi gereken kanuni bir yol varmıdır.
3- Eşim üzerine bir şey alacaksa illaki boşanmakmı gerekir.
4- illaki boşanma gerekir ise boşandıktan sonra aldığı mallardada benim borcum yüzünden bir şey olurmu (haciz vs.)
Saygılarımla...

Cevap: Banka eşimin alacağı mallara (ev, araba vs.) benim borcumdan dolayı el koyabilirmi

Sizin kefilliğinizden kaynaklanan borçdan dolayı eşinizin alacağı ev yada arabaya haciz gelmez.Gayri menkul yada araba alırsanız, noterde mal ayrılığı rejimi sözleşmesi yaparak garantiyede alabilirsiniz.Herhangi bir sözleşme yapılmadığı taktirde  kanun gereği edinilmiş mallara katılma rejimi uygulanabilir.
Ancak evdeki eşyalara haciz gelir.Aynı hanede ikamet edildiğinden, borçlunun kaldığı adrese hacze gelinir ve ev eşyaları onun varsayılarak, eşyalar üzerinde haciz işlemi uygulanır. Eşiniz eşyanın kendisine ait olduğunu iddia ederse de istahkak iddiasında bulunabilir ve dava açabilir.

Cevap: Banka eşimin alacağı mallara (ev, araba vs.) benim borcumdan dolayı el koyabilirmi

Alıntı:

şahin41 rumuzlu üyeden alıntı

Sizin kefilliğinizden kaynaklanan borçdan dolayı eşinizin alacağı ev yada arabaya haciz gelmez.Gayri menkul yada araba alırsanız, noterde mal ayrılığı rejimi sözleşmesi yaparak garantiyede alabilirsiniz.Herhangi bir sözleşme yapılmadığı taktirde  kanun gereği edinilmiş mallara katılma rejimi uygulanabilir.
Ancak evdeki eşyalara haciz gelir.Aynı hanede ikamet edildiğinden, borçlunun kaldığı adrese hacze gelinir ve ev eşyaları onun varsayılarak, eşyalar üzerinde haciz işlemi uygulanır. Eşiniz eşyanın kendisine ait olduğunu iddia ederse de istahkak iddiasında bulunabilir ve dava açabilir.

Ev eşyası haciz hükümleride değişti. Ev eşyasına haciz yapılmasıda bazı istisnalar dışında mümkün değil.

Haciz memurları değişen kanuna göre hareket ediyorlar zaten.Alınacak eşyanın birden fazla olması gibi durumlara dikkat ediyorlar.

Merhaba eşimin kredi kartı borcu vardı ve bugün araclarima haciz mesajı geldi. Benim kefaletim yoktu. Sadece aynı bankadan eşim üzerinden ek kartım vardı. Uyap i aradığımda tüm borç görünüyor ve benim araçlarımda görünüyor.  Ne yapmam gerekiyor.  Yardımcı olursanız sevinirim.