-
Kayip Çantalar
ArkadaŞlar İyİ gÜnler geÇtİĞİmİz hafta nevŞehİrden İstanbula metro fİrmasi İle gece yolculuĞu yaptim. YolculuĞum sirasinda baĞajda bulunan İkİ adet bÜyÜk boy valİzİm kayip oldu bİr Çok gİrİŞİmde bulunduk tek tek anlatmayim... SonuÇ alamadik yasal yollara baŞvurmanin daha yararlai olacaĞini dÜŞÜnÜyorum ama nerden baŞlayacaĞimi bİlmİyorum bİlen arakadaŞlar yardimci olursa sevİnİrİm. Şİmdİden teŞekkÜrler..
-
Cevap: Kayip Çantalar
Merhabalar.Geçmiş olsun.(TTK md.804- Bagaj).Öncelikle yapmanız gereken valiz,bavul vs.esyanizin kaybolduğunu öğrendikten sonra tutanak tutturmak sonra seyahat firmasının merkezini arayarak durumu bildirmek eğer sorun giderilmezse tüketici derneklerine ve kaymakamlıkta bulunan tüketici hakem heyetine başvurmaktır.
-
Maalesef bu tür olaylarla çok sık karşılaşıyoruz. Bu sorunlar havalimanlarında olduğu takdirde teslim belgeleri olduğu için sorun yaşanmıyor. Fakat otobüs firmalarında bu tür olaylar yaşandığı takdirde muhakkak ki tutanak tutturup valizlerinizin kaybolduğu yazdırmalısınız. Firmaya bu tür bir tutanak tutturdu iseniz hakem heyeti veya tüketici mahkemesine dava açın. Hakem heyetleri kısa sürede sorunu çözüyor fakat bu çözümler kesin olmuyor. Hakem heyeti kararına firmanın itiraz hakkı var. İtiraz etse bile mahkeme genelde tüketici lehine kararlar veriyor. Fakat başta söylediğim gibi valizinizin kaybolduğuna dair bir tutanak tutturmanız muhakkak gerekiyor.
-
arkadaşlar paylaşımlarınız için teşekkürler.