Taşınmaz mal (daire)satış vaadi sözleşmesi
Merhaba.
2012 mart ayında ekim 2012 teslim edilmek vaadiyle üzerinde hiçbir çalışma olmayan arsa üzerinden aşağıdaki sözleşmeyi yaparak daire satın almak üzere müteahhit ile anlaştım. Arsa sahibi değilim.13.500.00 senet karşılı nakit ödeme yaptım. 6.500.00 TL 'yi elden aylık ara ödemelerle toplam ödemem 20.000.00 TL oldu. Elden ödenen 6.500.00 TL karşılığında herhangi bir belge almadım, sadece sözleşme kağıdının arkasına ödediğim tutar yazılarak geri kalanının kredilendirileceği, imzalanarak kaşelendi. Vaat edilen tarihte bina yapılmayarak Ağustos 2013 'e kadar sarktı. Şuan inşaat bitmek üzere. Müteahhit çeşitli bahaneler uydurarak bana zarar ettiğini söyleyerek 7.000.00 TL daha talep etmekte. Talep ettiği tutarı vermeden tapuyu vermeyeceğini söylemektedir. Ben daireyi sözleşmedeki tutar üzerinden almak istiyorum. Para iadesi istemiyorum. Sözleşme noter onaylı mühürlü değildir.Şunları öğrenmek istiyorum,
1- Bundan sonra nasıl bir yol izlemeliyim?
2- Sözleşmede olmayan tutarı talep etme hakkı var mı?
3- Dava açmak için bu sözleşme yeterlimi, eksikliği var mı?
4- Sözleşmede maddesi olmadığı halde gecikmeden dolayı geçen ayların kirasını talep edebilir miyim?
5- Tutarı ödemeyi kabul edersem, ödedikten ve tapuyu aldıktan sonra sözleşmeye aykırı davrandığından dolayı dava açarak ödediğim tutarı geri alabilir miyim?
6- Daireyi başka birine satma ihtimaline karşı elimdeki sözleşme yardımı ile nasıl bir önlem alabilirim?
7- Tapuyu vermez ise ne yapmalıyım?
8- Sözleşmenin arkasına yazılan ödeme miktarı ödeme yaptığımı belgelemeye yeterlimi?
Vereceğiniz cevaplar için şimdiden teşekkür eder, Saygılar sunarım.
TAŞINMAZ MAL (DAİRE) SATIŞ VAADİ SÖZLEŞMESİ
... ilinin ... noterliğinin, ... tarih ve ... yevmiye numaralı "Düzenleme şeklinde gayrimenkul satış vaadi ve kat karşılığı inşaat sözleşmesi" hükümleri uyarınca, ... ili, ... ilçesi, ... mahallesi, ... caddesi üzerinde, ... pafta, .. ada ve ... parsel sayılı taşınmazda, halen inşaatı devam etmekte olan konut inşaatında, yükleniciye isabet eden ve ilgili "Düzenleme şeklinde gayrimenkul satış vaadi ve kat karşılığı inşaat sözleşmesi" eki paylaşım şemasında gösterilen ... kat ... no'lu daire, ceman 45.000.00 TL (kırk beş bin Türk Lirası) bedel karşılığında, alıcı, ...'a ... tarafından, anahtar teslimi satılması vaad edilmiştir. Satış bedeli ne mahsuben; 13,500,00 TL peşin alınarak karşılığı,.../10/2012 vadeli 13.500.00 TL tutarında senet Alıcı ...'ya , ... tarafından teslim edilmiştir. Kalan tutar olan 31.500.00 TL aylık ödemeler yapılarak, tutardan düşülerek, kalan tutara kredi tapu tesliminde kullandırılacaktır.
Katma değer vergisi, telefon, kanalizasyon, elektrik, su, doğal gaz, abonelik işlemleri, sayaç ve montajı bedelleri ile tapu ve ferdi iskan haçları alıcıya aittir.
İş bu satış sözleşmesi, taraflar arasında 2(iki)nüsha olarak düzenlenmiş ve imzalanmıştır.../03/2012
Cevap: Taşınmaz mal (daire)satış vaadi sözleşmesi
çözüldü. herşeyi noterde yapın. saygılar.