Cevap: Yaralamalı trafik kazası
Ceza davası açıldımı?
Adli tıp size niye rapor vermedi 18 ay sonra gel dedi?
Şuan bildiğim kadarıyla kamu davası devam ediyor.Daha benim ifademde alınmamış onuda alacaklarmış.Savcılığı aradım dosya numaramı verdim ordaki kadın öyle söyledi bana bilmiyorum.
Merhabalar.Geçmiş olsun öncelikle maddi ve manevi tazmiat davası açma hakkına sahipsiniz.Yaralamalı trafik kazasında talep edilecek maddive manevi zararları karşı taraf karşılamak zorundadır.TBK 54.md maddi tazminat - 56.md manevi tazminat.Talep edilecek maddi zararlar
1- tedavi masrafları(35 gün hastanede kalma ve bunun giderleri ameliyat,yoğun bakım,fizik tedavi,ilaç masrafları vs.)
2-Kazanc kaybı(35 gün zarfında kazancinizdan olmak)
3-Çalışma gücünün azalmasindan veya yitirilmesinden doğan kayıplar
4-ekonomik geleceğin sarsilmasindan dogan kayiplar
3-Ca
İlginç bir not ile bitirmişsiniz yazınız bu sebeple daha çok dikkatimi çekti.
Karşı tarafın kusurlu olması sebebiyle maddi ve manevi tazminat davalarını açtığınız takdirde kazanma ihtimaliniz oldukça yüksek. Maddi tazminatın içerisinde tedavi masrafları, yoksun kalınan kazanç, kaza sebebiyle yapmış olduğunuz her türlü masraf girecektir. Aracın değer kaybı da bu anlamda değerlendirilip maddi tazminata konu edilebilir. Ayrıca eğer bu kazadan dolayı sizde veya kazada mağdur olan diğer kişilerde iş gücü kaybı dediğimiz kalıcı bir rahatsızlık meydana gelmişse bu da tazminat davasına konu edilebilir. Burada mahkeme sizin iş gücü kaybınızı bilirkişi vasıtasıyla tespit ettirecektir. (adli tıp)
Okuyamamanız ve işinizden geri kalmanız da tabiki tazminat konusu edilecektir. Tüm bunların yanında uğradığınız bu olay sebebiyle manevi tazminat davası açmanız da sizin yararınızadır.
Ceza davasına müdahil olmuşsunuzdur diye düşünüyorum ama şikayetinizi geri almayın. Savcılık dosyasına bir avukat aracılığı ile takip ettirin. Maddi ve Manevi tazminat davası muhakkak açın. Yukarıda anlattığım taleplerde bulunun. Zamanaşımı sorunu şu anda görünmüyor. Fakat ceza davasının sonuçlanmasını beklemeden bu davaları açmak sizin için süreleri kısaltacaktır.
Arif bey çok teşekkür ederim.Aklıma takılan birşey daha var.Ben 22 yaşındayım.Bize çarpan şahıs da 21 yaşında.Ailesinin maddi durumu iyi fakat.Çarpan çocuğun bu maddi kayıplarımı ödüyecek durumda olduğunu düşünmüyorum.Bu maddi kaybımı nasıl karşılayacağım.Bu konu hakkındada bilgilendirirseniz çok sevinirim.
Alıntı:
Murat6161 rumuzlu üyeden alıntı
Arif bey çok teşekkür ederim.Aklıma takılan birşey daha var.Ben 22 yaşındayım.Bize çarpan şahıs da 21 yaşında.Ailesinin maddi durumu iyi fakat.Çarpan çocuğun bu maddi kayıplarımı ödüyecek durumda olduğunu düşünmüyorum.Bu maddi kaybımı nasıl karşılayacağım.Bu konu hakkındada bilgilendirirseniz çok sevinirim.
Öncelikle tekrardan geçmiş olsun diyorum hemşehrim. Size çarpan arkadaş genç ama burada araç ruhsat sahibine de bakmak lazım. Araç ile ilgili hususlarda onun üzerine gidilebilir. Ruhsat sahibi size çarpan arkadaş mı, yoksa ailesi mi bunu da bilmek lazım. Ama dediğiniz gibi malvarlığı yerinde olan bir aile ise ödeme yolunu seçerler diye düşünüyorum. Bu sebeple dava açmanızda fayda var.
Alıntı:
Arif Baltacı rumuzlu üyeden alıntı
Öncelikle tekrardan geçmiş olsun diyorum hemşehrim. Size çarpan arkadaş genç ama burada araç ruhsat sahibine de bakmak lazım. Araç ile ilgili hususlarda onun üzerine gidilebilir. Ruhsat sahibi size çarpan arkadaş mı, yoksa ailesi mi bunu da bilmek lazım. Ama dediğiniz gibi malvarlığı yerinde olan bir aile ise ödeme yolunu seçerler diye düşünüyorum. Bu sebeple dava açmanızda fayda var.
Arif bey bize çarpanın kullandığı araç kiralık bir araçmış.Birde bize çarpan şahısın ehliyeti yok bunu yukarda belirtmeyi unuttum.Ehliyeti olmadığı halde kiralık araba kullanabiliyor.Gece saat 23.00 civarı.Ve henüz yeni gelen savcı ceza davasını açmadı.
Olay daha ilginç bir hal aldı. Araç kiralama firmasının sözleşmesine bakmak lazım. Eğer uzun süreli araç kiralama firması ise işleten sıfatına haiz olmayacağından firmaya dava açmak faydalı olmaz. Ama eğer kısa süreli araç kiralama firması ise onlara dava açılabilir. işleten sıfatına haiz olacaklardır. Ehliyetinin olmaması da ceza davasından oldukça işe yarayacaktır.
Bişey daha soramak istiyorum.Cevap verirseniz çok seviinirim.Abim kaza esnasında ifade vermeye götürüldü.Kazanın şoku ve polisler tarafından yanlış yönlendirilmesi sonucu şikayetci olmamış.Çünkü biran önce benim kaldırıldığım hastaneye gelebilmek için.Ama abim 10 gün sonra şikayet dilekçesi verdi.Bu davaya herhangi bir etki yapar mı? Önemli olan benim şikayetci olmam mı ? Benim henüz ifadem alınmadı.Abimde yaptığı bu hareketten çok pişman durumda.Hayatında ilkdefa ifade verdi.