iyi günler iki kişi arasındaemlakcı olmadan satan kişiden alınan yani satılan binanın satan tarafından iskan ve kat mülkiyet tapusu borçları satana aittir belgesi nasılyazılır yardımcı olursanız sevinirim
Printable View
iyi günler iki kişi arasındaemlakcı olmadan satan kişiden alınan yani satılan binanın satan tarafından iskan ve kat mülkiyet tapusu borçları satana aittir belgesi nasılyazılır yardımcı olursanız sevinirim
Böyle bir anlaşma yapacağınıza masrafları satış bedelinden düşüp öyle ödeme yapın.
saolun anlıyorum ben sıfır binalarda sonradan borç çıkarsa diye alınan sözleşmeyi demek istedim iskan ve kat mülkiyet ve buna benzer borç çıkarsa diye yapılan sözleşmeler
Sanırım binad akat mülkiyetine geçilmemiş, dolayısı ile bağımsız bölüm tapuları yok. İskan alındıktan sonra müstakil tapular verilecek, ancak bunun için hatırı sayılır masraf gerekiyor, hatta olmadık borçlar (SSK gibi) çıkabiliyor diye biliyorum, sanırım sorulan soru bu.
Böyle bir sözleşmeye gerek var mı ki..
borç kime ait ise o verecek
örneğin müteahhit borcunu ödemez ise devletin kurumları gerekli işlemleri yapmaz..mağdur olan kişilerde müteahhit adına ödeme yapabilirler..
sonuç olarak devlete ait borcu olan, borcumu başkasına devrettim git ondan al diyemez.