Geçmişte başkası üzerine yapılan ev için boşanma sonrası hak talep edebilirmiyim?
Merhaba,
Annem ve babam 2013 yılı haziran ayında anlaşmalı olarak boşandı.Babam 2 yıldır eve gelmiyor ve görüşmüyorduk,bu süre boyunca abim vasıtasıyla tehditlerini iletip annemin boşanma sonrasında nafaka almamasını ve hiçbir mal talebinde bulunmamasını zorla kabul ettirdi,zannedersem boşanma duruşması esnasında hakim bey bu durumu farkederek annemin nafaka ve mal talep hakkını 1 yıl açık bırakarak anne ve babamı boşadı.
Annem ve babam boşanmadan önce oturduğumuz evi annemin babası 1989 yılında satın almıştı.Annem,babam,ben ve abim bu eve aile olarak 2000 yılında taşındık.2002 yılında tapusu annemin babası üzerine olan ev hiçbir karşılık alınmadan babamın tehditleriyle babamın ablasının kocası üzerine geçirildi ve bu olaya abim ve ben olmak üzere bütün komşularımız şahit.
Halihazırda annem hala evde oturuyor ve babam günaşırı tehdit ediyor.Bu ev için ne yapabiliriz,yol gösterirseniz sevinirim...
Cevap: Geçmişte başkası üzerine yapılan ev için boşanma sonrası hak talep edebilirmiyim?
GÖrünüş itibariyle durum oldukça karışık, tapudaki devir tarihleri ve bu tarihlerde kim kime devir yapmış ayrıntılı olarak yazarsanız belki daha anlaşılır olur.
Cevap: Geçmişte başkası üzerine yapılan ev için boşanma sonrası hak talep edebilirmiyim?
Alıntı:
cozumhukuk rumuzlu üyeden alıntı
GÖrünüş itibariyle durum oldukça karışık, tapudaki devir tarihleri ve bu tarihlerde kim kime devir yapmış ayrıntılı olarak yazarsanız belki daha anlaşılır olur.
Şöyle özetliyebilirim.
1989-Annemin babası evi satın alıyor
1989-2000 yılları arasında evi dayım ve eski eşi kullandı
2000-Biz ailecek eve taşındık
2002-Annemin babası üzerine olan tapu, karşılığı alınmadan tehditle babamın eniştesi üzerine yapıldı
2013-Annem ve babam boşandı
Önemli mi bilmiyorum ama evin elektrik ve suyu bile hala annemin babası üzerine.
Ayrıca dayım 2000 yılında boşandığında dayımın eski eşi bu evin hileli satış ile başkası üzerine geçtiğini ispat eden bir mahkeme kararı çıkartmıştı ve bu evrak elimizde.
İlginiz ve yapacağınız yönlendirmeler için teşekkürler.
Annenizin babası halen sağ mı?
Alıntı:
Annenizin babası halen sağ mı?
Hayır,annemin babası 1994 yılında vefat etti.
Vefatından sonra bu ev, annemin annesi ve 3 kardeşi olmak üzere toplam 5 mirasçıya kaldı.
Fakat annemin babasının 1994 yılında vefatından sonra tapuda 2002 yılına kadar herhangibir değişiklik olmadı.
Bu aşamada DEDE öldükten sonra anneanne ve tüm çoçuklar gidip tapuda haklarını bu enişte denen klişiye mi sattılar?
Alıntı:
Bu aşamada DEDE öldükten sonra anneanne ve tüm çoçuklar gidip tapuda haklarını bu enişte denen klişiye mi sattılar?
Evet babamın tehditleri sonucu hepsi tapu haklarını enişteye hiç bir maddi karşılık almadan devretti.
Konuyu okuyup bizi yapabileceklerimiz hakkında yönlendirirseniz çok makbule geçecek.
Bana yardım edebilecek olan var mı?