İdarenİn davayi temyİze gÖtÜrmesİ
2012 yılı özür grubu ile astsubay olan eşimin yanına atamam yapılmadı, bende mecburen aylıksız izine ayrıldım. Bu süre zarfında meb aleyhine yürütmenin durdurulması istemiyle ve geriye dönük maaş, derece kademe ve hizmet puanı gibi özlük haklarımın iadesi için idare mahkemesine dava açtım, mahkeme verdiği bir ara karar ile beni eşimin yanına atadı ancak daha sonra temyiz yolu açık olmak üzere verdiği ana kararda özlük haklarımın iadesi konusunda beni haksız buldu. ben de atandığıma şükrederek temyiz etmedim hatta karşı tarafın mahkeme masrafları da tarafıma yıkıldığı için onu da ödedim. meb davayı 22 temmuz itibarı ile temyiz etti ve sanırım mahkemenin verdiği ara kararı da iptal ettirmek istiyor. danıştay hakkımda olumsuz karar verirse ben tekrar eşimden ayrılmak zorunda kalacağım bu durumda anayasa mahkemesi yolu açık mıdır, yada danıştayın kararına karşı itiraz yolu yok mudur bu konu hakkında bilgisi olanlar yardım ederse sevinirim iyi çalışmalar
Cevap: İdarenİn davayi temyİze gÖtÜrmesİ
Alıntı:
vedatkosem rumuzlu üyeden alıntı
yada danıştayın kararına karşı itiraz yolu yok mudur
Danıştay'ın olumsuz kararına karşı "Karar düzeltme" talebinde bulunabilirsiniz.
karar düzeltme talebi,itirazdır kararı veren mahkeme dosyayı tekrar inceler,fakat değişik bir kararın çıkması çok zor bir olasılıktırda,any. ailenin birliği ve bütünlüğünün korunması maddesinden hareketle davanın onanacağını düşünürüm.kaldıkı iç hukuk yolları tükettikten sonra any.mahkemesine, aihm mahkemesine gitme hakkınız var.
- - - Updated - - -
karar düzeltme talebi,itirazdır kararı veren mahkeme dosyayı tekrar inceler,fakat değişik bir kararın çıkması çok zor bir olasılıktırda,any. ailenin birliği ve bütünlüğünün korunması maddesinden hareketle davanın onanacağını düşünürüm.kaldıkı iç hukuk yolları tükettikten sonra any.mahkemesine, aihm mahkemesine gitme hakkınız var.
İdarenin davayı temyize götürmesi:
Türkiye'de genel olarak tüm kamu kuruluşları davalarında haklı da olsa haksız da kazanacak da olsa kaybedecek de olsa temyize gider.
Çünkü gitmezlerse yaptıkları işi kişiye karşı bilinçli ve kasıtlı olarak yaptıkları üst mercilerde düşünülebilir. Bu nedenle idarenin her temyize gitme durumundan çekinmeyin. Bu genelde normal prosedürdür.
çok teşekkür ederim, verdiğiniz bilgiler için sonucunu bekleyip buradan tekrar yazacağım iyi çalışmalar
Alıntı:
tolg rumuzlu üyeden alıntı
Danıştay'ın olumsuz kararına karşı "Karar düzeltme" talebinde bulunabilirsiniz.
Karar düzeltme talebi danıştayda bildiğim kadarıyla yine mevcut kararı vermiş kişilerce yeniden incelenmektedir. Bu nedenle sonuçlar genelde hiç değiştirilmez. Eğer böyle bir durum söz konusu olur ise büyük olasılıkla dava daha yukarı safhalara taşınma durumuyla karşı karşıya kalacak demektir.
danıştay temyize ne cevap verdi