Yeni çıkacak kıdem tazminatı düzenlemesi
Merhaba
Bugün okuduğum bir haber biraz kafamda soru işaretleri oluşturdu yeni düzenlemede kıdem tazminatı fonu oluşturulacakmış iş veren o fona ödeme yapıcakmış.
Arkadaşlar örneğin 4 yıllık bir çalışan 2014 ocak ayında işveren sözleşme feshi yaptı işten haksız bir nedenle cıkartıldık tazminatı biz değilde devletmi alıcak devlet bu parayı istediğimiz zaman ödemiycekmi bu konuda bilgisi olan biraz acıklaya bilirmi şimdiden teşekkürler
Cevap: Yeni cıkıcak olan kıdem tazminatı düzenlemesi
2014 ocak ayında haksız yere çıkarılacağınızda belli değil. Kanunun nasıl ve ne zaman çıkacağı hatta çıkacakmı oda belli değil. Çıkınca
Bir şey söylenebilir.
Ama hak kaybı olmaz merak etmeyin.
Devlet almıycak, daha çıkarılmadan işveren fona her ay kıdem tazminatı payı yatıracak,
işten çıkarıldığında istediğiniz zaman size ödenmeyecek, kıdem tazminatını fondan alabilmeniz için belli bir süre çalışmış olmanız gerekecek,ama sn.cecelinin de belirttiği gibi henuz olmayan bir şey, konuşulmakta bir yerlerde,
Ben 2009 yılından beri kamuda taşeron işçiyim bu kanun beni etkileyecek çünkü hiçbir hakkım yok maaşlarımız gününde ödenmiyor,haftada 45 saat çalışmam lazım 60-70 saat çalıştırıyorlar istemeyen çeker gider diyorlar bizde korkumuza çalışıyoruz ama ben artık hakkımı almak istiyorum bu 2009 yılından beri çalıştığım kıdem tazminatını almak için ne yapmalıyım,300 saat mesaimi taşeron ödemiyor onunda alabilirmiyim parasını,ama hep girdi çıktı yapmışlar bu tazminata engelmidir.
Fazla çalışmalarınızı ıspatlayabilecek durumda iseniz, bordrolarınızda fazla çalışma ücreti hiç belirtilmiyorsa,
fazla çalışma ücretlerinizin ödenmemesi sebebiyle sözleşmenizi feshedip , ödenmeyen fazla çalışma ücret ve kıdem tazminatınızı, iş mahkemesinde dava açarak talep edebilirsiniz.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Devlet almıycak, daha çıkarılmadan işveren fona her ay kıdem tazminatı payı yatıracak,
işten çıkarıldığında istediğiniz zaman size ödenmeyecek, kıdem tazminatını fondan alabilmeniz için belli bir süre çalışmış olmanız gerekecek,ama sn.cecelinin de belirttiği gibi henuz olmayan bir şey, konuşulmakta bir yerlerde,
Hocam bunun hiçbir yararı olmuycak benim acımdan borçlar faiz işlerken benim paramın fonda beklemesi çok mantıksız bir olay anca taş ören işçilerini yarar bu
Alıntı:
F3ARBoY rumuzlu üyeden alıntı
Hocam bunun hiçbir yararı olmuycak benim acımdan borçlar faiz işlerken benim paramın fonda beklemesi çok mantıksız bir olay anca taş ören işçilerini yarar bu
O fon da size özel çıkarılmıyor zaten, sorunun en çok yaşandığı kesim için çözüm olacak inşallah.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
O fon da size özel çıkarılmıyor zaten, sorunun en çok yaşandığı kesim için çözüm olacak inşallah.
Çıkmayan kanun için yorum yapmak doğru değil ama, İşsizlik fonu gibi devletin kullandığı bir fon haline gelmez inşallah.
İşsizlik fonunda milyarlarca para var yararlandırılılan çok sınırlı bir kesim. Daha dün bu fonun 10 milyar tl sini devlet almış ve 2030 yılına kadar falan taksitle ödeyecekmiş.
Ayrıca fon hesabındaki paralar başka yerlere kullanılmaz ise Devlet tahvili, hazine bonusu vs gibi gelir getirici yerlere yatırılır.
Dağ fare doğurmaz inşallah