Av. Tayfun Beyin Haciz(İcra) Başlıklı Yazısı
Açıklamalarda geçen
Meskenlerin Haczi mümkün müdür?
Bir tane konutunuz varsa ve satılması halinde, satış değeri ile sosyal konumunuza uygun başka bir ev almanız mümkün değilse haczi mümkün değildir. Bu halde şikayet 7 günlük süreye tabidir ve icra mahkemesine yapılır.
Konut kredisi ile alınmış yani üzerinde 45000 TL lik ipotek bulunan bir ev 9000 TL lik icra takibi neticesi satılabilir mi? Evin değeri müşteriye 110000 TL'dir. Bir de ben memurum. Karşı taraf (gıcıklık olsun diye-burası önemli) hem maaşın 1/4 ünü alıp hem de evi sattırma ya da maaşa dokunmayıp evi sattırma gücü var mı? Yukarıdaki açıklamayı rakamlara dayanarak yapmanız mümkün mü?
Cevap: Av. Tayfun Beyin Haciz(İcra) Başlıklı Yazısı
alacaklı takip kesinleşmişse 100tl alacağı için bile evi sattırabilir.ipotek alacağı öncelikli alacaktır.ev satışından ipotek ödenir sattıran alacağını alır para kalırsa size iade olur.alacaklı hem maaşa hem menkul-gmenkule aynı anda haciz koyabilir.
Alıntı:
polatlıspor rumuzlu üyeden alıntı
alacaklı takip kesinleşmişse 100tl alacağı için bile evi sattırabilir.ipotek alacağı öncelikli alacaktır.ev satışından ipotek ödenir sattıran alacağını alır para kalırsa size iade olur.alacaklı hem maaşa hem menkul-gmenkule aynı anda haciz koyabilir.
Yanıtınız için teşekkür ederim. Tayfun beyin mesken haczi konusundaki yazısı biraz gereksiz olmuş o zaman.
Alıntı:
marmarali_55 rumuzlu üyeden alıntı
Yanıtınız için teşekkür ederim. Tayfun beyin mesken haczi konusundaki yazısı biraz gereksiz olmuş o zaman.
:)
Ben de küçük çocukken arabalardaki difrenasiyelin hiç bir işe yaramadığını, araçlara boşuboşuna konduğunu düşünürdüm.