Arkadaşlar Sulh Ceza mahkemesinden HAGB aldım. Gerekçeli karar 22/07/2013 tarihinde bana ulaştı. Bugün itibarıyle itiraz etme hakkım var mı? Adli tatil süresince itiraz süresi durur mu?
İnternette bir sürü bilgiye ulaştım ama katip süre bitti diyor.
Printable View
Arkadaşlar Sulh Ceza mahkemesinden HAGB aldım. Gerekçeli karar 22/07/2013 tarihinde bana ulaştı. Bugün itibarıyle itiraz etme hakkım var mı? Adli tatil süresince itiraz süresi durur mu?
İnternette bir sürü bilgiye ulaştım ama katip süre bitti diyor.
İnternette ulaştığınız Bilgiler arasında HAGB kararlarının Temyiz edilemeyeceğide varmııydı?
Dikkat edilirse itiraz dedim temyiz demedim, HAGB kararlarının temyize gönderilemeyeceği bilgisi vardı.Teşekkürler.
(4) Adli tatile rastlayan süreler işlemez. Bu süreler tatilin bittiği günden itibaren üç gün uzatılmış sayılır.
Hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararına karşı yapılacak itiraz CMK’nun 268/2. maddesi uyarınca ilgililerin kararı öğrendiği günden itibaren 7 gün içerisinde kararı veren mercie verilecek bir dilekçe ile veya tutanağa geçirilmek koşuluyla zabıt kâtibine beyanda bulunulmak suretiyle yapılır.
Katip diyor ki süreler bizim açımızdan işlemez yani karar kesinleşmez ama sizinki 7 gün diyor. Ne yapabilirim?
Size karar tevhim edildimi yani siz karar duruşmasında varmıydınız.?
duruşmada yoktum
Bende anlamadım ama daha önce size karar verildiğinde bu karar verilmesini kabül ediyormusunuz diye sordular ve kabül ettiniz ise itiraz etmenizin bir anlamı yok. Benimde davam vardı hakim ilk duruşmada sormuştu.
- - - Updated - - -
Bence siz itiraz dilekçenizi verin onlar süreden dolayı reddetsin.
teşekkürler
Süre benim görüşümce kesinlikle durmuştur. adli tatil sonrasında 3 gün süre var. Adli tatil eylül başında bittiği için gün içinde itiraz dilekçenizi sunmanız sağlıklı olur. süre sebebiyle red ederlerse bu kararı içinde itiraz edersiniz.