2,5 senelik devlet memuruydum,görevden alindim,dosyam suan danistayda?
Arkadaslar sabirla okuyup yardimlarinizi arz ediyorum.
Yaklasik 2,5sene ilgili devlet kurumunda memurluk yaptim.isimde calistigim anda 2mufettisbizi tarafindan cagrildim,ayni gun savunmam alindi,gerekçe ise işe girerken sunmus oldugum belgelerden birisinin sahte oldugu bahsiydi. Ve ben dusunun ki sinavlardan mulakatlardan ve 2cok aylik guvenlik sorusturmasi gecirmis ve ustune 2,sene calismis bi memurken basima geliyor olay.
Kisa bir sure sonra gorevden alindigimi bildiren yazi geldi,ilisigim kesildi,hakkimda resmi belgede sahtecilikten dava acildi ve burada hagb sonucunu aldim.
daha sonra idare mahkemesine basvurdum ve malesef kaybettim.. asil su kismi lutfen dikkat edin, bana isnat edilen sahte belgenin aynisindan baska bir memurdada vardi ve ben bu kisiyle ayni mahkemede yargilandim oda benim gibi hagb aldi oda idare mahkemesine basvurdu, anlayacaginiz dosyalar ve icerik birebir ayni.
ikimizde ayri ayri idare mahkemesine basvurduk ve ayri mahkemelerde incelendi ama ben malesef herseyi ayni olan davayi kaybettim, diger memur idareyi kazandi ve gorevine iade edildi ben suanda danistayda adalet ariyorum..
Benim maddi gucim yoktu avukat tutamadim idaredede, danistaydada,dilekcemi bile kendim yazdim,ustelik benim idare mah karari, diger memurdan sonra sonuclandi ve ben onun kararini emsal gosterdigim halde mahkeeme dikkate bile almadi..
Suanda 3ayadanistayda yakindir daniatayda ve ben hala Allaha guveniyorum ki bana yapilan Adaletsizlik son bulacak..tek eksigim avukat tutamadan kendi cabamla ilerlemis olmak,hukuki eksiklerle ilerliyorum..
sizlerden yorum ve fikirlerinizi, yonlendirmelerinizi bekliyorum, davam heniz yeni ve avukat tutmami onerirmisiniz,yorumlariniz benim icin cok onemli..
Cevap: 2,5 senelik devlet memuruydum,görevden alindim,dosyam suan danistayda?
Sahteliği öne sürülen evrak neydi? Diğer memurdaki sahte belge hangisiydi? İkinizin kararlarnı okursanız farkı görebilirsiniz diye düşünüyorum.
"Avukat tutmak" için sanırım geç kalmış gibisiniz. Baştan bunu yapsaydınız muhtemelen siz de göreve dönmüş olacaktınız. Şimdi geç mi bilmem ama zararın neresinden dönseniz kardır mantığı ile, bir an önce gitmek menfaatinize diye düşünüyorum.
Sayın megola, konuyu biraz daha açarsanız size yardımcı olabilirim. belgeler neydi gerçekten sahtemiydi vb...? Geçmiş olsun diyorum.
Diğer memur hangi gerekçeyle davayı kazanmış bilginiz var mı?
Gerekçeli kararı gördünüz mü?
Hepineze ortak cevap vereyim;
Suca konu belge ile diger yargilanan kisinin evraklari yani ikimizinde evraklari herseyiyle ayni, belge bir bilgisayar sertifikasi, biz bu kisiyle ayni mahkrmede yargilandik ve ayni karar sonucunu aldik.
Bu kisi idare mahkemesinde daha once aldi ggi pc sertifikasini sundu ve mahkeme kabul edip gorevinesahitlik iade ettiedildi ve suandaben calisiyor,fakat bnmburda idare mahkememmah benim sundugum pc sertifikasi yerine sayilan üniversite den aldigim bilgisayar dersini basariyla tamamladigimi gosterir imzali belgeyi kabul etmediler ve yok saydi..
Anlayacaginiz herseyi ayni olan fakat farkli idare mahkeelerinde gorulen davanin biri kazaniyor, digeri kaybediyor..
danistaya gonderdim e beklemedeyim fakat icim gidiyor bu haksizligi hazmedemiyorum...
megola kardeşim benimde başımda aynı sıkıntı atandığım belgenin biri sahte çıktı keşke avukat tutsaydınız ki bi görüşün tanışın derim sakıncası yoksa o belge hangi belge sahte olan..
Belge bilgisayar sertifikasiydi.
sizin durum nasil oldu ama?
Avukat tutmaya imkanim yoktu maddi olarak.. cok yüksek meblalar istiyor avukatlar..kendi cabamla yazdim dilekcelerimi .. simdide Allahin adaletine sarildim bekliyorum..
5 yada 10 bin istemiştir göreve dönememekten iyidir benimde durumum iyi değildi tuttum ben faydası oldu adli yönden beraat ettim ama idari dava açmadım ben siz zaman kaybetmeden bi kaç avukatla görüşün fikir alın eğer dönme imkanı varsa para ney bi hiç.
bende 12 yıllık memurum kardeşim avukat değilim ama şunu söyleyebilirim sen bakkaldan manavdan alır gibimi aldın bu belgeyi? belge sana hangi kurum ayada kuruluşça verilmişse resmi işlemden geçmiştir ve kayıtlarda mevcuttur. seni yargılayanlarda bunu araştırmıştır. sertifikayı aldığın kurum yada kuruluş artık neyse gayri resmi çalışıyor ve sen bunu bilmiyorsan şahsi fikrim sorumlu olmamalısın tabi avukat arkadaşlar daha iyi bilir sende sertifikanın resmiliğini araştır derim.
Arkadaslar seryifika zaten sahteymis.bu cikti ortaya, fakat benim yukarida acikladiklarimi tekrar okursaniz anlatmak istedigimi anlayacaksiniz.. ayni belgeden yargilanan diğer kisi gorevine iade edildi idare mah.tarafından, ben ise kaybettim .. ben bunu anlayamiyorum iste..