Askerde iken alınan elverişsiz raporu hakkında bilgi ??
Mrb Ben askerde usta birliğinde iken rahatsizlandim ve bana askerliğe elverişsiz raporu ile birlikte teskeremide verdiler şimdi ben askerlikten muafmiyim yoksa yapildimi görünüyor nasil öğrenebilirim bunu ??? askere gitmeden önce ve acemi birliğinde alinan elverişsiz raporlari ile birlikte teskere verilmiyor.... ???????cevabınız için simdiden tesekkürler...
Cevap: Askerde iken alınan elverişsiz raporu hakkında bilgi ??
Tezkerenin üzerinde yazılıdır. Bence muafsınız.
cevabınız için tesekkürler ama tezkerede acemi birliğine katılış tarihi ustabirliğine katılış tarihleri ve terhis tarihi yazıyor terhis sebebi diye bir bölüm var orada askere elverişli değildir yazıyor bu muaf anlamına mı geliyor ?
Bence o anlama gelir. Bir askerlik şubesinede telefon açıp sorabilirsin. Emin olmak için.
Terhis belgelerinde askerlik başlangıç ve bitiş yazıyor buda kaç ay askerlik yaptığını gösterir. Seninkindede başlangıç ve bitiş yazıyor ama elverişssiz yazıyor, buda geri kalan kısmından muaf olduğunu gösterir.
Askerlik bitişte 1 gün bile eksik yazılsa bunun farkedilmesi ile 1 gün için yıllar sonra geri çağırıp yaptırıyorlar.
Seninkinde ise geri kalan kısmından şu nedenle muaftır anlamı çıkıyor.
peki sayın ceceli341 İleride Askerlik Şubesinden alınacak Askerlik Durum Belgesinde bu durum terhis olarak mı belirtilecektir?
durum itibariyle Çürük/Muaf mı sayılacaktır yoksa terhis olmuş bir birey gibi bir işlem mi görecektir? Malum toplumumuzda bazılarınca ve iş yaşamında muaf sayılmak ayıplanan bir durumdur ve işden reddedilme nedeni olmaktadır.? dusuncelerin ve bilgilerin nedir bu yonde simdiden tesekkür ediyorum..
- - - Updated - - -
son bisey daha yükümlü her ne olursa olsun terhis edilebiliyorsa askerliğini yapmış sayılacak diye bir şey duydum bir gercekligi varmı ?
Bilmiyorum ama size verilen belge gibi bir belge verilecektir.
Hastalığın kalıcı bir hastalık yada özür ise sivil hastaneden Yüzde 40 üzerinde heyet rapor alırsan özürlü stattüsünde daha kolay bir iş bulabilirsin.
Eskisi gibi değil artık askere gitmeyene yapmayana o gözle bakmıyorlar.
Benim bildiğim muaf oladuğun konusunda.
Dediğim gibi pazartesi şubeyi arayıp sorabilirsin daha net olur.
cok tesekkur edıyorum iyi calısmalar...