Boşanmada Terk tebligatına itiraz....
Eşim evi terk etti ve ben yasal süre içerisinde terk teblatı gönderdim. Karşı taraf buna bir takım gerekçelerle itiraz etti. Ancak mahkeme, 'Karşı tarafının vekilinin iddiaları açılacak boşanma davasında değerlendirileceğinden itiraza yer olmadığına' şeklinde karar verildi. Bunun anlamı benim ve karşı taraf açısından anlamı nedir? Ayrıca itiraz ettikten tam 9 ay sonra boşanma davası açtılar. Sanıyorum; benim hata yapmamı beklediler kullanmak için. Bense çocuğum olduğu için ondan ayrılmak istemediğim için dava açmadım.. Saygılar....
Cevap: Terk tebligatına itiraz....
Terk tebligatınız davada delil olarak değerlendirielecek olduğunu söylüyor. Evet terk ettim ve şunlardan dolayı, yada kovuldum cevabıda değerlendirilecek.
Alıntı:
ceceli341 rumuzlu üyeden alıntı
Terk tebligatınız davada delil olarak değerlendirielecek olduğunu söylüyor. Evet terk ettim ve şunlardan dolayı, yada kovuldum cevabıda değerlendirilecek.
Bu hakimin şunu dediği anlamına mı geliyor: "Evet sen evi terk ettin istediğin kadar evine dönmeyebilir ve dilediğin zaman dava açabilirsin"? Bu hiç hak ve hakkaniyet çerçevesinde değil gibi.... bilmediğim için soruyorum..
Hayır evi terk etmedeki haklı gerekçeler varsa o zaman terk edebilir. Bu dava sonucunda belli olur. Siz eve dön dedikten sonra dönmez ve bundaki haklılığını ispatlayamaz ise o zaman eşiniz boşanmada kusurlu olan taraf durumuna düşer.
Anlatımlarınıza bakılırsa zaten bir avukatınız var
Sorun şu ki; terk teblifatına itirazdan tam 9 ay sonra dava açıyorlar... Ben boşanmak istemedim ama karşı taraf bilerek isteyerek bu süre zarfında beni hataya zorladı. Mesala facebook adresimdeki bir kaç ismi alıp ilişkim varmış gibi yazmış. Böyle bir şey olmadı tabiki ancak bana, "seni istemiyorum" deyip giden birisinin bunu yapmaya hakkı olabilir mi? İnsan duygusal olarak düştüğü çöküntü içinde bi sevgi aramaz mı?
Duygusal olarak düştüğünüz çöküntü içinde biraz sevgi aramanız : hukuk sistemimizde evlilik birliği devam ederken sadakat yükümlülüğünü ihlal etmeniz anlamına gelir ki bu da boşanma davasında sizi kusurlu yapar. Bunun somnucu da davanın aleyhinize sonuşlanması ve tazminat/nafaka ödemenizdir.