hep merak etmişimdir gelen faizler ana paranın iki katından fazla olamaz şeklinde bir yasa varmı?
Printable View
hep merak etmişimdir gelen faizler ana paranın iki katından fazla olamaz şeklinde bir yasa varmı?
Faiz yüzde kısıtlaması var. Bankaların parayı satın alma ve satma oranlarını Merkez bankası belirler.
pek anlamadım yani ödenmeyen atıyorum 100 tl 8-10 yılda geçse üzerine faiz işlemeye devam edermi
İki soruda ayrı sorular. ve net değiller. Otomatik yenileme talimatı verirseniz evet işler ama hesapta hareket yok ise paralar hazineye devredilebilir.
ilginize teşekkürler borçtan bahsediyorum banka,trafik cezası,vergi borcu,v.b borçlar
Eğer faiz işlemezse, enflasyon sebebi ile bir süre sonra o borç ortadan kalkmış gibi olur.
Örneğin emekli sandığına tabi olarak bir süre çalışıp istifa edince, hakedilen emekli ikramiyesi hemen değil, emekli olunduğunda verilir ancak buna faiz işlemez. Bu yüzden örneğin bir gazetede okuğum gibi 12 kuruş emekli ikramiyesi çıkar.
Dolayısı ile faiz işlemeye devam eder, etmelidir. Etmediği durumlarda olan olay ortadadır.