Usulsüz Norm Fazlası Olmam ve Mahkemeden YD Kararının Reddinin Çıkması
Görev yaptığım bir okulda, okul müdür yardımcımızın Sosyal Bilgiler normunu 45 saat iken (hiç bir değişiklik olmadığı halde) 69 saat girmesi nedeniyle okulumuza bir öğretmen daha atandı. birkaç ay sonra atanan yeni idareci, normu yeniden düzenleyip 45 olarak(olması gerektiği gibi) girdi. yani 3 aylık dönemde bir kişi atandı. İşin komiği benim hizmet puanım düşük olduğu için norm fazlası oldum ve ilimde başka bir okula tayin istemek zorunda kaldım ve tayinim çıktı. Tabi bu işlemler devam ederken eş güdümlü olarak bürokratik olarak ben de hakkımı aramaya devam ettim. yd talepli olarak açtığım dava hala devam ediyor. ancak 4 gün önce aldığım tebligatta yd red edilmiş. yargılama usulü kanununun 27. madde ve 2.fıkrasına göre. Önceki yazışmalarda(yani valiliğin savunmasında) eğitim denetmenlerinin de benim norm fazlası olma durumumun hatalı olduğu ve bunun düzeltilmesi ile ilgili imzalı yazılarının olduğunu mahkeme yazısında okudum. Açıkçası anlamadığım davamda açık bir şekilde bilgi ve belgelerde haklılığım açık iken aksi bir karar verilebilir mi? Ya da kesin karar ne kadar zaman sonra verilir? Benim olayıma benzer durumlarda davayı kazanan öğretmenler olduğu halde, kazanmama ihtimalimin olduğunu da kestirebiliyorum. Çünkü mahkemeler benzer ya da aynı konularda farklı kararlar verebiliyormuş... Benimle bilgi paylaşımında bulunacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim...
Cevap: Usulsüz Norm Fazlası Olmam ve Mahkemeden YD Kararının Reddinin Çıkması
Kanımca hakime göre YD gerektirecek öncelikli şartlar oluşmamış olabilir.
Cevap: Usulsüz Norm Fazlası Olmam ve Mahkemeden YD Kararının Reddinin Çıkması
Yd kararindan vazgeçtim hocam ama bazilari da başka okula tayin istediğim için hakkımi kaybettigimi iddia ediyor. Böyle bir uygulama var midir acaba. Ayrica su an hakimin elinde esastan görüşülüyor, nisan 11 ine kadar karar hakkı varmış....