Çağrı merkezi sözleşme bitimi ve ihbar tazminatı hak
Merhabalar foruma yeni üye oldum umuyorum konuyu doğru yere açmışımdır.. soruma gelecek olursak köklü bir çağrı merkzinde ankarada çalışmaktayım 2 yıl sözleşmeli olarak işe giriş yapdım.. bu sözleşme 23 ekim 2013 tarihinde bitecek bu tarihden sonra kıdem tazminatı alamadığımı duydum ancak ihbar tazminatı alabiliyormuşuz öyle söyleniyor ne derece haklarımız var bunu merak ediyorum.. sözleşme çalışdıgım bakanlık ile ve şirket ile yenilenmeme durumunda başka bir iş vermeden direkt işden çıkartabilirler mi sizce çalışdıgım yer global bilgi sağlık bakanlığı operasyonları iyi günler..
Cevap: Çağrı merkezi sözleşme bitimi ve ihbar tazminatı hak
Sizin yaptığınız işin niteliği belirli süreli sözleşme yapmaya uygun bir iş değildir. Yapılan iş belirli bir işin tamamlanmasına yönelik değildir.
İşveren sizin sözleşmeniz bitiminde o işi yapmaya ve başka biri ile sözleşme yapıp çalıştırmaya devam edecektir. Bu nedenle sözleşme bitiminde işe gelmeye devam edin işveren size sözleşme bitimi dolayısıyla sözleşmeyi yenilemeyeceğini beyan etsin. Her halukarda sizi işten çıkarırsa dahi ihbar ve kıdem tazminatı ve işe iade talep etme hakkınız olduğunu düşünüyorum.
Aksi halde kıdem ve ihbar tazminatı ödememek için her iş kolunda belirli süreli iş sözleşmesi yapılır.
anladım cok teşekkür ederim umarım dedikleriniz olur son durumları burda paylaşacağım..
yetkililere sorduğumda böyle bir ödeme yapılmayacağınu söylüyolar gitti galiba koca 400 kişinin parası şirket bi şekilde üstüne yatacak
Yönetilercer ödenmeyecek diyebilir bu normal. Vermezler ise dava açma hakkınız var. Sayı bu kadar fazla ise mutlaka sözleşmelrinizi iş hukuku konsunda bir uzmana gösterin.
Belirli süreli sözleşmenin süresi bitiminde sona erecek olması nedeniyle yasaya göre ihbar öneli ve kıdem tazminatı olmaz, ancak burada sn.ceceli nin de belirttiği üzere sözleşme konusu işin belirli süreli sözleşme yapmaya uygun olması gerekir, böyle bir durum yoksa dava açarak kıdem tazminatı talep edebilirsiniz. Sözleşmenin başlangıcında , bitiş tarihi belirlenmiş olduğundan ihbar tazminatı hakkı olmayacaktır.