Cevap: Vefat öncesi miras reddi
Güncel , hala öğrenemedim
Babanızla görüşmüyorsanız mirastan nasıl feragat edeceksiniz. Bilidiğim kadarıyla mirastan feragat sözleşmesi noterden yapılır ve miras bırakanla mirasçının karşılıklı imzaları gerekir. Adı üstünde sözleşme. Babanız öldükten sonrada mirası her durumda red edemiyorsunuz.
Alıntı:
ceceli341 rumuzlu üyeden alıntı
Babanızla görüşmüyorsanız mirastan nasıl feragat edeceksiniz. Bilidiğim kadarıyla mirastan feragat sözleşmesi noterden yapılır ve miras bırakanla mirasçının karşılıklı imzaları gerekir. Adı üstünde sözleşme. Babanız öldükten sonrada mirası her durumda red edemiyorsunuz.
Şu an 21 yaşında öğrenciyim kendi üzerime hiçbirşeyim yok kendisinin milyonluk borçlarından da sorumlu olmak istemiyorum , hayata 0dan başlamak da mı yasak ?
Tek taraflı feragat edilemiyor mu ? Yani miras reddinin vefat öncesi halledemiyor muyum ?
Vefat yoksa miras ta , dolayısıyla olmayanı red edebilmeniz de mümkün değil.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Vefat yoksa miras ta , dolayısıyla olmayanı red edebilmeniz de mümkün değil.
Tamam da vefat olunca resmi mirasçı olacağım öz evlat olduğum için , bu haktan vefat öncesi tek taraflı vazgeçme şansım yok mu ?
Alıntı:
Nefiskenar rumuzlu üyeden alıntı
Tamam da vefat olunca resmi mirasçı olacağım öz evlat olduğum için , bu haktan vefat öncesi tek taraflı vazgeçme şansım yok mu ?
Bildiğim yok. Borçları varsa; yurt dışına giderken bir avukata vekalet verirsen baba öldükten sonra reddi miras yapar.
Anladım teşekkürler , Vekaletin avukat olması zorunlu mu yoksa tanıdığa da vekalet verilebilir mi ?
Alıntı:
Nefiskenar rumuzlu üyeden alıntı
Anladım teşekkürler , Vekaletin avukat olması zorunlu mu yoksa tanıdığa da vekalet verilebilir mi ?
Dava açılacaksa Avukat olmalıdır. Başkaca diğer işleriniz için bir tanıdığa vekalet verebilirsiniz.