İhale yoluyla aldığım eve, eski sahibi ciddi zarar vererek evden çıktı. Ne yapabilirim?
Merhaba, icra dairesinde yapılan açık arttırmada ihale yoluyla bir daire aldım. Evin ihale metninde evin, mutfak, pvc pencere, kapı vs. demirbaşlarının bulunduğu açıkça belirtilmişti. Ben açık arttırma öncesi gidip evi dış cepheden kontrol ettiğimde de bir sıkıntı görünmüyordu. Evi ihale yoluyla aldığımın ertesi gün eve gittim. Ev savaş alanı gibiydi. Hacze düşen eski ev sahibinin yanında getirdiği üç kişiyle beraber bir gece önce eve ciddi zarar verdiğini öğrendim. (Bunu gören komşuları var. Şahit olarak yazdırdım.) Kısaca evin tüm pvc pencereleri, mutfak dolapları, amerikan kapıları kasalarıyla beraber sökülmüş, duvarlara zarar verilmişti. İcra dairesiyle görüştüğümde, olayın savcılıkla ilgili bir durum olduğunu belirtti. Savcılığa kişi hakkında suç duyurusunda bulundum. Polis memurları daireye gelip tutanak tuttular ve fotoğraf çektiler. Ayrıca dosyaya savcının da yönlendirmesiyle, eve verilen zararı gösterir fotoğraf ve kamera çekimini bir cd halinde dosyaya eklettim. Şahit olarak apartman dairesindeki alt komşuları ve evin anahtarı olmadığı için getirdiğim çilingiri gösterdim. Çilingiri şahit göstermemin nedeni ev kapısının kilidini kırarken, çelik olan kapının kendi anahtarıyla alt ve üst kilidinin kilitli olduğunu, yani kendi sahibinin en son evden çıktığını ispatlamak düşüncesiydi. Doğru mu yapmışım bilemiyorum? Eylülde ilk mahkemeye çıkacağız. Sizce hakkımı alabilir miyim? Yapmam gereken ekstra birşey var mı ?
Cevap: İhale yoluyla aldığım eve, eski sahibi ciddi zarar vererek evden çıktı. Ne yapabilirim?
Çok güzel bir yol izlemişsiniz üstat, büyük ihtimal hakkınızı kazanırsınız bu andan sonrası gerisi yargının işidir, gelişmeleri yazarak diğer kullanıcılara da yardımcı olmuş olursunuz,
Cevap: İhale yoluyla aldığım eve, eski sahibi ciddi zarar vererek evden çıktı. Ne yapabilirim?
Üstad bence yapmanız gereken çoğu şeyi yapmışsınız. İcra dosyasındaki kıymet takdirinde evin durumu yazar. Aynı bilirkişi vasıtasıyla evin değer kaybını tespit ettirebilirseniz işiniz oldukça kolaylaşır. Davayı kazanacağınızı (hem hukuk hem ceza) düşünüyorum.