Cevap: Yardım ve bilgileriniz şimdiden teşekkürler. Suçu geri çekme
Hukuk ne kadar garip 1 saat önce sizinle aynı sorun yaşayan bir şikayetçiye savcılık takipsizlik vermiş ve sorun hukuki görülerek hukuk davası açılması gerekir denmiş.
Dolandırıcılık davası kamu davasıdır ve siz şikayetinizi çeksenizde devam eder. parayı ödemesi ve şikayetten vazgeçmeniz hafifletici sebeptir.
şikayetimi nasıl geri çekebilirim.. ve baska sehırde şikayette bulunmustum bu sehirde şikayetimden vazgeçebilirmiyim
İligli mahkemeye konuyu anlatan bir dilekçeyi bulunduğunuz savcılıktan da yollayabilirsiniz. "B ili X mahkemesine gönderilmek üzere A ili cumhuriyet savcılığına" gibisinden bir başlık yazmanız istenebilir orada sorarsanız genelde yönlendiriyorlar. Kamu davası siz şikayetinizi geri çekseniz dahi devam eder. Kararı da hakim verir.
Alıntı:
borsaci_b rumuzlu üyeden alıntı
İligli mahkemeye konuyu anlatan bir dilekçeyi bulunduğunuz savcılıktan da yollayabilirsiniz. "B ili X mahkemesine gönderilmek üzere A ili cumhuriyet savcılığına" gibisinden bir başlık yazmanız istenebilir orada sorarsanız genelde yönlendiriyorlar. Kamu davası siz şikayetinizi geri çekseniz dahi devam eder. Kararı da hakim verir.
merhaba ben 2 gün önce birini hakaret ve tehditten şikayet ettim ikimizde ifadelerimizi verdik asayişe fakat ben şikayetimi geri çekmek istiyorum bunu nasıl yapabilirim?
hakaretin ve tehdidin şikayete bağlı olan veya olmayan halleri vardır, bunu bilmek gerek; silahla veya birden fazla kişiyle tehdit şikayete bağlı değildir misal.