Kanunun etrafından dolaşmak
Tüketici kanunu 8. (eski 4.) maddede çok açık olarak:
Ambalajında, etiketinde, tanıtma ve kullanma kılavuzunda ya da reklam ve ilân larında yer alan özelliklerinden bir veya birden fazlasını taşımayan; satıcı tarafından bildirilen veya teknik düzenlemesinde tespit edilen niteliğe aykırı olan; muadili olan malların kullanım amacını karşılamayan, tüketicinin makul olarak beklediği faydaları azaltan veya ortadan kaldıran maddi, hukuki veya ekonomik eksiklikler içeren mallar da ayıplı olarak kabul edilir
der.
Peki, kullanma kılavuzuna:
Bu kitapta bütün ürün tiplerine ait bilgiler verilmektedir. Bunun için siz satın aldığınız ürünün tipine ait bilgi ve uyarıları dikkate alınız.
Yazarsak bundan yırtar mıyız?
Aslında varolan bir özelliği sattığımız ürüne takmayıverdiysek "sizinkinde olmaz bundan" dememiz yeterli mi?
Çünkü çooook büyük bir firma yırtacağını düşünüyor.
Cevap: Kanunun etrafından dolaşmak
75 kişi okumuş tek cevap bile yok
(Forum geleneklerine göre böyle demem gerekiyor. Değil mi?)
Alıntı:
senoleker rumuzlu üyeden alıntı
75 kişi okumuş tek cevap bile yok
(Forum geleneklerine göre böyle demem gerekiyor. Değil mi?)
Üstat
Burada size hiç kimse cevap verme garantisi vermedi:DD:DD
- - - Updated - - -
ah -511 ve Ah 512 aynı kitapcıkta belirtilebiliyor.
Ama kitapcıkta ah 511 deki yazılan özellikler üründe yok ise bundan yırtabileceğini zannetmiyorum.
Hatta kaullanma klavuzunda değil firmanın bir reklamında bastırdığı broşürdeki özellikler üründe bulunmuyorsa dahi bu ayıplı maldır.
Acaba yanlış mı düşünüyorum diye tereddüt ettim bir an. Hatta somut olayda, üründe bu özellik var, belli bir tarihten sonraki üretimlerde bu özellik kaldırılmış, ama kullanım kılavuzu aynı.
Bakalım sonuç ne olacak :)