Ödenen Kiranın İspatı Hakkında
Merhaba,
Hukuk sitelerinde yaptığıma araştırmalar neticesinde öğrendim ki, ev sahibi geçmiş yılların kirasını almadım diyerek dava açsa, ispat ile yükümlü olan taraf kiracı.
Elinde makbuz olmadığında ise kiracının bunu hiç bir şekilde ispat etme şansı yok.
Ben de bir kiracı olarak ev sahibim ile son zamanlarda sıkıntı yaşamaktayım.
5 senedir oturduğum dairenin, ilk iki senesinde zam yapılmayacak şeklinde anlaşmıştık.
Kendisi 2 seneden sonra da zam yapmadı ve 5. yılda zam yapmak istediğini iletti, hiç ikiletmeden hay hay dedim.
Fakat 15 gün sonra tekrar gelerek, ilk zammın az olduğunu bir zam daha yapmak istediğini iletince tepem attı ve tartıştık.
Neticede ben yeni bir ev bulup çıkacağımı söyledim o da tamam dedi.
Şimdi, benim bir takım planlarım yüzünden ev bulmam gecikirse ev sahibi ile papaz iyice papaz olma riskim var.
İnternette de yaşananları okudukça, geçmiş yıllarda ödediğim kiralar için makbuz almadığıma son derece pişmanım.
Benim merak ettiğim konu şu : Ev sahibinden " geçmiş döneme ait borcu yoktur " tarzında bir yazı almam mümkün mü ?
İleride yaşanacak hukuki bir anlaşmazlıkta geçerli olur mu ?
Eğer bu soruların cevabı evet ise, bu yazı ne şekilde olmalı.
Saygılarımla,
Cevap: Ödenen Kiranın İspatı Hakkında
Evet geçerli olur. Ev sahibiyle karşılıklı protokol yapıp sözleşmeyi karşılıklı olarak fesh ettiğinizi, evde karşılanacak hasar olmadığını, Bugüne kadar şu tarihten şu tarihe kadar doğmuş olan kiraların ödendiğinden karşılıklı olarak borç ve alacak olmadığını bugüne kadar doşmuş veya doğacak bütün hak ve alacaklarınızdan karşılıklı olarak feragat ettiğinizi belirtir bir protokol yapın. Birde şahit ekleyin.
Birdaha makbuzssuz kira ödemeyin yada en iyisi ödemelerinizi bankadan yapın.