Hırsızlık ile suçlanıyordum, Mal bulundu.Sizce?
Selamlar sevgili avukatlar.
Bundan iki hafta önce bi arkadaşımın evinde hırsızlık meydana geldi.Şikayetçi olan kişi arkadaşımın annesi.Beni daha önceden tanırdı, selamlaşırdık.Yani beni normalde sever ve tanır.Ancak suçlama yaparken o anın siniri ve paniğiyle benden şiakeyçi olmuş.Benle beraber bir arkadaşımız daha suçlanıyor.Suçlama iddiası o gece ordayken, kalkıp içeri arkadaşın odasında telefonla uğraşmam.Mesajlaştım diye özet olarak.o evde 7 kişiydik, 7 kişi tuvalete ya da su içmeye gitse şüpheli olması gerek.Açıkçası hırsızlık çok şerefsizce bir suç ve bununla itham edilmek bile utanç verici...
Daha sonradan çalındığı iddia edilen mal geri bulundu.Mal bulunmuştur diye polise dilekçe verildi.Benim yargılanmaktan yana sıkıntım yok çünkü ben yapmadım.Ancak bu süreçte olay davaya dönüşür mü? Biz ifadelerimizi verdikten 1 saat sonra mal bulundu ve dilekçe verildi
Şikayet düşer mi? Savcılık benim hakkımda dava açabilir mi?Ayrca güyya hırsızlıktan 2hafta sonra şikayet edildim.Ve 1 saat sonra iddia çürüdü.Sizin görüşleriniz neler? Össye birdaha hazırlanacağım ve bununla uğraşmak istemiyorum...
İçimi rahatlatmanız ve mesleğinizde/yaşantınızda sıkıntı yaşamamanız dileğiyle.
Cevap: Hırsızlık ile suçlanıyordum, Mal bulundu.Sizce?
Dava açılmadan kapanır büyük bir ihtimalle
ben de aynı şekilde düşünüyorum.başka düşüncesi olan yok mu ?
Değerli genç kardeşim, yazdıklarından ve kendine güvenli cümlelerinden zaten bu işi yapmadığını ve maalesef arkadaşının annesinin cahilce bir hareketle kendince seni suçladığını düşünüyorum.Olayın ayrıntısını bilmemekle beraber anlattıklarına bakılırsa bir şey çıkacağını sanmam.Ayrıca sana bu suçlamayı yapan kişiye iftira ve manevi tazminat davası açma hakkın olduğunu hatırlatırım.Üniversite sınavında da şimdiden başarılar dilerim..
Ortada suç var kesinlikle. Ama bu suçu siz işlememişsiniz. Hırsızlık ciddi bir iddiadır. Ortamda bir çok kişi varken atılan böyle bir iddia sizin onur ve şerefinizin zedelenmesi anlamına gelir ki. Bence hem iftira sebebiyle savcılık şikayeti yapın hemde tazminat davası açın.