Kardeşler arası anlaşma sonrasında mirastan olan hakımı almak için hangi davayı açmalıyım.
Değerli arkadaşlar.bilgi birikiminize ihtiyacım var.kız kardeşim babam hastanede yatarken babamın evini devrelamış üstüne.hastanede babam vefat etti.3 yıl geçti.miras konusunda sözlü olarak evin yarısı senin dedi ve evi satınca yarısını verecegim dedi fakat ev satılınca hakkımı vermek istemiyor.ev benim sana para falan yok diyor.hakkımı aramak için hangi davayı açmalıyım.hakkımı alabilme şansım varmı.bilgilendirdiğiniz için şimdiden teşekkürler.:(
Cevap: kardeşler arası anlaşma sonrasında mirastan olan hakımı almak için hangi davayı açmalıyım.
Cevap: kardeşler arası anlaşma sonrasında mirastan olan hakımı almak için hangi davayı açmalıyım.
Alıntı:
gevezex05 rumuzlu üyeden alıntı
Değerli arkadaşlar.bilgi birikiminize ihtiyacım var.kız kardeşim babam hastanede yatarken babamın evini devrelamış üstüne.hastanede babam vefat etti.3 yıl geçti.miras konusunda sözlü olarak evin yarısı senin dedi ve evi satınca yarısını verecegim dedi fakat ev satılınca hakkımı vermek istemiyor.ev benim sana para falan yok diyor.hakkımı aramak için hangi davayı açmalıyım.hakkımı alabilme şansım varmı.bilgilendirdiğiniz için şimdiden teşekkürler.:(
öncelikle hukukçu değilim ama çevremden gördüğüm ve duyduklarıma göre baba yada annenin evladına yaptığı satış ve devirler iptal ediliyor ayrıca babanızın ölümünden itibaren o evde kardeşinizin aldığı kiralar dahi hakkınız nispetinde size ödenmek zorunda eğer kendi orada oturmuş ise onun dahi oturmasından kira bedeli alabiliyosunuz ancak bu gibi durumlarda bi avukattan mutlaka yardım alın çünkü en ufak ayrıntıyı kaçırmamanız gerekiyor ve sanırım davalar yıllarca sürüyor.bi tanıdığım böyle bi davadan sırf kendi annesine düşen paydan kira bedelleriyle birlikte 150.000 lira almaya hak kazandı ki dayısı sadece arsayı babasından almıştı üzerine 4 kat ev yapmasına ve arsanın verilmesi ve dedesinin ölümünden yıllar geçmesine rağmen.