-
Mal kaçırma
Merhabalar şimdiden yardımlarınız için teşekkürler
Biz 3 erkek kardeşiz ve benim üzerime şuan hiç bir sey yok (emekli bile degilim) babam kardeşlerim üzerine daireler ve dükkanlar alıyor devamlı
bunların hepsi bende saklanıyor ama bunları bişekilde ögrendim ben
sizden ricam babamin mal varlıgı ve kardeşlerim üzerine alınan mallar üzerinde hak talep edebilirmiyim
alındıkları tarih ve paranın bankadan çekilip onların hesabına gönderildigi bile belli
-
Cevap: Mal kaçırma
Babanız hayatta olduğu sürece dilediği kişiye dilediği malı alabilir(bu kardeşleriniz de olmayabilir).Ancak vefat durumu olur da miras hakkınız doğarsa saklı pay kapsamında(normalde hakkınıza düşenin yarısı) bir hak arayışına girersiniz.Ama hem tüm alım satımların bu şekilde yapıldığını ve kardeşlerin hiç bir payı olmadığını hemde bu miktarın saklı payınızı geçtiğini ispatlamanız gerekecek.Seneler sonrada elinizde tüm belgeler ve her şey tüm ayrıntısıyla olmadan bunu yapmak elbette kolay olmayacak.Ancak şu an için kişi hatta olduğundan istediği malını istediği kişiye verebilir veya satıp yiyebilir.Şu an için hiç bir hakkınız bulunmamakta.Bilginize..
-
Cevap: Mal kaçırma
Teşekkür ederim cvp için
peki vefatından sonda onlara alınan mallar üzerinde hakkım olabilirmi ?yani bütün belgeler ve iyi bir avukatla pay alınabilirmi ??