Hakaret iftirasında bulunmak

Üst komşu, gece ve gündüz sürekli gürültü yaparak bizi rahatsız ediyordu. Kendilerini çoğu zaman uyarmıştık. Bizi dinlemediler. 1-2 senedir rahatsız etmeye devam ediyorlardı. Hatta olayı tamamen zıtlaşmaya çevirdiler. Konuyu 3-4 defa polise ve zabıtaya ilettim. Onlar sadece uyarmakla yetindiler ve herhangi bir işlem yapmadılar. Bir gece saat 02 sıralarında artık dayanamadım kaplarına gittim güzel bir şekilde konuşmama rağmen aile bireyleri tarafından koridorda tehdit ve darp edildim. Polis çağırdık tutanak tutuldu benim darp raporum var. Seni oraya gömeriz diye de tehdit etmişlerdi. Onlarda söylemediğim halde bize küfür etti diye şikayetçi olmuşlar. Tanık sadece onlar ve ben. Savcılık beni ifadeye çağırdı. Küfür etmediğime dair tanığım yok. Ailece bana iftirada bulunmuşlar. Sizce bu dava nasıl sonuçlanır? Küfür etmediğimi nasıl ispatlayabilirim? Son olarak bana da ceza verilmesi mümkün mü?

Cevap: Hakaret iftirasında bulunmak

Sizin şahidiniz yok, hiç bir şekilde olayı lehinize ispat edecek donelerinizde yok.Burda hakimler olayı hayatın normal akışına göre değerlendirme yoluna gidecek muhtemelen.Sabaha karşı 02:00 da kalkıp birinin kapısına dayanmak pek sık rastlanan bir şey değil.Hele bu saatte oturup sakin bir şekilde apartman kuralları ve komşuluk ilişkileri hakkında konuşulması da beklenemez.Bir tartışma olduğu ve sizinde bu saate oraya giderek bir münakaşa(her ne kadar kendinize göre haklıda olsanız) başlattığınız hayatın normal akışına göre kabul görecektir.Böyle durumlarda karşı taraf genelde eve girmeye çalıştı diyerek olayı haneye tecavüz iddiasına kadar götürüyor.Sizinki gene sadece hakaret iddiasında bulunmuş.Kabaca söylemek gerekirse iki taraf içinde ufak tefek ertelenmiş veya paraya çevrilmiş cezalar çıkabileceği bir süreç sizleri bekliyor.Tabi sizin ve karşı tarafın daha önceki sabıka durumları da ceza sürecindeki sıkıntıyı etkileyecektir.Geçmiş olsun.

Açıklamalar için sağolun. Görüşünüze aynen katılıyorum. Zaten gerekmedikçe ve çok mecbur kalmadıkça o saatlerde uyumak isteyen benim gibi bir insan, kesinlikle o saatte kalkıp anlayışsız ve görgüsüz insanları karşısına almaz. Durumu kolluk kuvvetlerine ve gerekli birimlere çoğu zaman bildirmişseniz,hatta belki anlarlar diye kendiniz çoğu zaman söylemişseniz, gerekli hiçbir işlem yapılmamışsa ve de gece gündüz bilerek ısrarlı bir şekilde taciz ediliyorsanız, artık ne yapabilirsiniz? Gece 12'den sonra gürültü yapmamak kanun gereğidir. Sitemizin kapısında çerçeveli olarak yer almaktadır. Kabahatler kanununa göre haklarında işlem yapılmalıydı ama benim ülkemin polisi sadece uyarmakla yetiniyor ve idare edin diyor. Uykum bölündüğü zaman uyuyamıyorum. Kaç senedir oda değiştirip kulak tıkaçları ile uyumaya çalışıyorum. Artık bana yapacak seçenek bırakmadılar.  Eğer şahit olmadan herkese hakaret isnat edilse ve ceza verilse halimiz ne olur acaba? O halde sevmediğim bir insan hakkında gideyim savcılığa bana hakaret etti diyeyim ve ispat doneleri olmadığı halde kişi ceza alsın. Eğer adaletimiz böyle işliyorsa çok üzücü gerçekten çünkü ben bu insanlara hakaret etmediğimden eminim.

Şahit yok değilki var, diğer aile bireyleri şahit. 
Birkaç defa polise şikayet etiğiniz birinin evine gece yarısı giderseniz malesef Türkiye de göreceğiniz muamele bu oluyor. Artık bundan sonraki hayatınızda birşey yaparken 1000 kere düşüneceksiniz. Durumun dönüp dolaşıp nasıl size döneceğini hesap edeceksiniz. Dua edin karşı taraf insaflıymış tehdit etti falan diyebilirlerdi. 
Cezaya gelince mahkemede hakeretten ceza almayabilirsinizde karşılıklı hakarettende iki tarafa ceza vermeyebiliyorlar. verselerde HAGB kararı veriyorlar zaten, bunuda temyiz edemiyorsunuz. Bu cezanın size faydasıda oluyor,bundan  belaya bulaşmayayım diye elinizden geleni yapıyorsunuz.
Eğer birdaha gürültüden dolayı komşunuzu şikayet ederseniz ve polis gelip ceza kesmez ise polisle ilgili  savcılığa suç duyrusunda bulunun komşunun kapısına dayanmayın.

Hayatın doğal akışına bir de sizin açınızdan bakalım; 1-2 sene boyunca bu gürültüleri apartmanda diğer yaşayanlar da elbette duymuşlardır, polise 155'ten mi haber veriyordunuz? Kayıt altındadır çünkü. Kayıtları çıkmazsa bile polis ve zabıta bu durumdan haberdardır. Bütün bunların sonucunda da gece 02.00 da (alkol tespit edilmemişse) bir insanın gidip kapıya dayanması makul bir davranış sayılmaz.(Özellikle geçmişinizde sicil kaydınız yoksa.) Ayrıca doğal olarak karşı tarafın aile bireyleri pek tabii karşı taraf lehine tanıklık yapar. Artık yapılacak iş tüm bu durumu kamu davası açılması halinde mahkemeye usulünce ve hukuka uygun olarak izah edip hakimin takdir yetkisini sizin lehinize kullanmasını sağlamak olacaktır.

Alıntı:

idealist80 rumuzlu üyeden alıntı

.  Eğer şahit olmadan herkese hakaret isnat edilse ve ceza verilse halimiz ne olur acaba? O halde sevmediğim bir insan hakkında gideyim savcılığa bana hakaret etti diyeyim ve ispat doneleri olmadığı halde kişi ceza alsın.

Gece ikide herhangi bir gerekçeyle haklı yada haksız birinin kapısına dayanırsanız orada kavga çıkar.Bunu herkes bilir.Bu durumla her hakaret iddiasının ceza alması gibi bir durumun farkını göremiyorsanız orasını anlatmakta sanırım buradan mümkün değil.Karşı tarafın kalabalıklığı ve birbirine şahit olacağı ve dediğim gibi sizin anlamadığınız yada anlamak istemediğiniz haklı dahi olsanız birinin kapısına gece 2 de gitmek, ya bu kişi kendini kontrol edemeyecek kadar alkollü veya sinirli intibası uyandırır ki buda hakimin takdirini aleyhte kullanmasına yol açabilir.Ortada bir hakaret yoksa ceza almamanızı umarım.Davanızda bol şans.