Hukuk Davas Mı? Ceza Davası mı?
Merhabalar,
bütün gün forum sitesindeki ilgili başlıkları tek tek okudum ama benzer konuya ulaşmak mümkün olmadı.!
sormak istediğim birkaç sorum olacaktı...
1- Yakın bir arkadaşım maddi durumunun iyi olmadığını beyan ederek,kredi kartı borçlarını acil kapatması gerektiğini ve kapattıktan sonra kredi çekebileceğini iletti.
Kendisine yardımcı olup maalesef iyi niyetimle bir ay önce 15.000 kredi çektim.11.000 lira elden verip karşılığında yazılı hiçbir belge taahhüt almadım.(İyi Niyet)
Birkaç gün sonra 2000 TL gerekli olduğunu ifade etti bende banka kartımı vererek,şifremi paylaşarak hesabımdan çekmesini istedim.Çekti...
2- Bir ay geçti ve ilk taksidimin vakti gelince birçok kez hatırlattıktan sonra ödeme yaptı.Sonrasında halen kredisi ile ilgili şubenin onaylandığını genel müdürlüğünde
onaylaması sonrası hesabına geçeceğini vs ifadeler kullanıyor. Kısacası kendi rızamla adama kredi çektim,sonra kartımı verip hesabımdan da ihtiyacı olanı çekmesini ben istedim.
SOnuç: Dolandırılacağımı hissediyorum.? Kambiyo senedi yapmak istediğini belirtiyor? Çelişkili ifadeleri bulunuyor.! Sizce bu hususlarla hakkında savcılığa şikayet etmem gerekirse bu bir HUKUK davası mı Ceza davası kapsamında mı olur:?
Teşekkürler...
Cevap: Hukuk Davas Mı? Ceza Davası mı?
Birine borç para verdiyseniz icra işlemi başlatmalısınız. İtirazı halinde borç para verdiğinizi ispatlamanız gerekecek.
Alıntı:
HasanF rumuzlu üyeden alıntı
Kambiyo senedi yapmak istediğini belirtiyor?
Ölüm var kalım var diyerek, muhtemel giderlerinizi ve vadeye kadar olan faizi de içerecek şekilde senet yapın.
Elinizde hiç bir şey olmamasından daha iyidir (diye kendinizi kandırabilirsiniz).
Alıntı:
senoleker rumuzlu üyeden alıntı
Ölüm var kalım var diyerek, muhtemel giderlerinizi ve vadeye kadar olan faizi de içerecek şekilde senet yapın.
Elinizde hiç bir şey olmamasından daha iyidir (diye kendinizi kandırabilirsiniz).
Vallahi haklısınız :)) artık ALLAH bilsin ne diyeyim...
SAYGILAR
Sizce dolandırıcılık olarak nitelendirilebilir mi?
- - - Updated - - -
Alıntı:
ceceli341 rumuzlu üyeden alıntı
Birine borç para verdiyseniz icra işlemi başlatmalısınız. İtirazı halinde borç para verdiğinizi ispatlamanız gerekecek.
Teşekkürler :))