İyi günler,
Annemin yeni açılmış bir icra davası var, kendine ait olan bir tane evi sattı ama hiçbir şekilde parayı bankaya koymadı şimdi o parayla bana araba almak istiyor acaba arabayı üstüme alırsam arabayı benden alabilirler mi acaba ?
Printable View
İyi günler,
Annemin yeni açılmış bir icra davası var, kendine ait olan bir tane evi sattı ama hiçbir şekilde parayı bankaya koymadı şimdi o parayla bana araba almak istiyor acaba arabayı üstüme alırsam arabayı benden alabilirler mi acaba ?
Annenizin borcundan dolayı size ait araca el koyamazlar.
Demek istediğim arabanın evin parası ile alındığı ispatlanırsa alınabilir ...
hukuki yönünü bilmem..
mahkemelerde böyle durumlarda hakim "evladım bu arabayı hangi parayla aldın" diye sorar mı, bu konu araştırılır mı..bilemiyorum..
Sayın hukukcu,
2008 yılında bir bayan arkadaşım vardı. Bu bayanla 3 yıl arkadaşlık yaptım...Birlikte tatile çıktık...Bana otelde rezervasyon yapmam için banka havalesi ile para gönderdi. Ben daha sonra evlenmem nedenle ile ilişikimiz bitti. şimdi ise 2013 yılında bana ilamsız icra takibi yapmış bende gelen icraya itiraz ettim...Sanırım bana havele gönderirken borç diye yazmış. Aslın aramızda para alişverişi söz konusu yoktu...Sizce senet, cek olmayan bir parayı benden tahsil edebilir mi?
Otelde rezervasyon için gönderildiğini ispat ederseniz. tahsil edemez. diye düşünüyorum
Senet ve çek olmadanda icra takibi başlatıbilir. Elinde çek senet yok ama borç para gönderdiğine dair dekont var. Rezervasyon olayını ispat edemezseniz tahsil edebilir. Üstelik itiraz ettiğinizden dolayı inkar tazminatı ödersiniz.
Bir kişi elinde hiçbir belge olmasa dahi icra işlemi başlatabilir. Karşı taraf 7 gün içinde itiraz etmezse ödemek zorunda kalır. itiraz ederse elinde belge olmadığı için icra işlemi başlatan alacağını ispat etmek zorunda. Sizn olayınızda ise siz borcunuz olmadığını ispat etmek durumundasınız.