Moldova uyruklu bayandan boşanma
sayın avukatlar ;kısaca nisan 2011 tarihinde moldovada evlendim . şimdi boşanma kararı aldım bu insanla ; ama bu bayanın Türkiye'de mahkemesi var kaçak gitmek sucundan ve Türkiye'ye geleceğini zannetmiyorum . yaklaşık bir yıldır ayrı yaşıyoruz .Orda kilise nikağı yaptığını öğrendim ve bir bebeğinin olduğunu , acil olarak boşanmak istiyorum . Davayı Türkiye'den açsam işlerin hızlı ilerleyeceğini zannetmiyorum . çünkü belli bir adresi yok . tanıdıkları vermek istemiyor ve bende bilmiyorum . sadece ailesinin adresi var elimde. Moldova' da açsam daha mı akıllıca olur? Ama ben moldova vatandaşı değilim . Ve biraz araştırdığım kadarıyla tenfiz ve tanıma davasıda açmam gerekli burda... Eğer Türkiye'den açarsam bu gerekli değil benim için .. kararsız kaldım ... Eğer Türkiye'de açarsam hangi belgeler gerekli benim için. burda da evlilik cüzdanım yok çünkü , kendisi hiçbir zaman gelmedi . kendisininde boşanma konusunda zorluk çıkaracağını zannetmiyorum . sizce hangisi daha mantıklı olur ?
Cevap: Moldova uyruklu bayandan boşanma
Türkiye'de boşanma davası açmak için evlilik cüzdanı gerekmiyor nüfus kaydınızda evli olduğunuz yazıyordur zaten yok yazmıyorsa zaten evli değilsinizdir boşanma davasına da gerek yoktur. Bir avukata boşanma vekaleti verirsiniz yeterlidir.