İnternet üzerinden tehdit ve hakaret
Bugün bir forumda açtığım başlığa alaycı cevap veren bir devlette görevli öğretmene üslubuna dikkat etmesini söyleyince bana aşağıdaki cevabı yazdı. Yorumunu aynen aktarıyorum:"dikkat etmezsem nolur koçum sana ne lan mılletin açtıgı baslıktan editörlere şikayet edersın kapatırlar derdi senı mi gerdi ki alakasız baslık acmayın dıye baslık acıyon bır de salııyon mılletee bi de bana kafan basmaz diyo bebeye bak ya alacam ayagımın altına sabah sabah akıllı ol klavye delıkanlıgıgı da yapma özelden atayım adresımı gel bır de burda salla bakalım ne kdar sallıcan"
Bu kişiye aynen şu cevabı yazdım:" Senin varya .................................................. .............. Adam gibi davran adam gibi muamele gör. Öğretim alıp eğitim alamamışsın adam gibi eleştiri yapacaksan yap aksi takdirde defol git Senin gibi basit insanlar cevap veremediği derin düşüncelere karşı hakarete sarılır
Bu yazdığım yorumdan dolayı bana hakaret davası açacakmış
"senin varya................................." kısmında hakaret etmişim ona sizce mahkeme noktalı bir kısmı hakaret olarak kabul edebilir mi?
Ayrıca ben bu kişiye tehdit içerikli yorumundan dolayı dava açabilir miyim? Şimdiden teşekkür ederim
Cevap: İnternet üzerinden tehdit ve hakaret
bence bu konuda ceza verilmez. Şikayet etmesi çok sorun olmaz. ... olan bölümler için küfür içermeyen başka bir anlam yüklersin. Onun niyeti kötü ise küfür olarak algılar. Ki küfür edecek olsan açıkça ifade ederdin. Noktaların başında sinkaflı ibareler olsa küfür sayılabilirdi ama bu haliyle ceza verilmez.