ADLİ PARA CEZASI ve HAPİS
Yerel mahkeme aşamasında 5846 sayılı yasanın 81/9-1(b) maddesi gereğince takdiren sanığın 50.000 ytl adli para cezası cezalandırılmasına karar vermiştir.
HÜKÜM:Sanık ......... üzerine atılı sübuta eren kanuna aykırı nüshayı ticari amaçla elinde bulundurmak suçundan eylemine uyan 5846 sayılı yasanın 81/9-1(b) maddesi gereğince takdiren sanığın 50.000 ytl adli para cezası cezalandırılmasına karar vermiştir.
2 sanığın geçmişi duruşmadaki tutum ve davranışları lehine takdiri indirim kabul edilerek verilen ceza TCK 62/1 Gereğince 1/9 oranındsa indirilerek sanığın 41,666 ytl adli para cezası ile cezalandırılmasına
diye karar veri ve yargıtay tarafından onandı.Şimdi ben bu parayı ödeyemezsem ne kadar ceza yatarım bana gelen ödeme emrinde günlüğü 20.00 tl hesabı ile hapse çevrilme kararı verilecek yönünde buna göre benim 5.7 yıl gibi bir ceza yatmam gerekiyor gibi bir durum çıkıyor.Bilgisi olanların cevaplarını bekliyorum TEŞEKKÜRLER
Cevap: İDARİ PARA CEZASI ve HAPİS
İdari para cezasında hapis cezası yok gibi biliyorum ödemez isen haciz işlemi olur çünkü yazdığından aladıgım direk para cezası kesmiş söyle olsaydı örnek 2 yıl ceza almasına sanığın iyi halden vs cezanın 50 bin tl para cezasına çevrilmesine gibi sanırım adli para cezası olacaktı o zaman cezaevine girebilirsin diye düşünüyorum
evet yanlış yazmışım başlığı adli para cezası verilen bu ceza ama 50000 tl ye ne kadar yatarım onu merak ediyorum asıl
yokmu bir fikri bilgisi olan
Cevap: ADLİ PARA CEZASI ve HAPİS
Karar bu haliyle kesinleşirse 3.Yargı paketinden faydalanman neticesinde 2 Yıl 8 Ay yatarsın.
Alıntı:
şahin41 rumuzlu üyeden alıntı
Karar bu haliyle kesinleşirse 3.Yargı paketinden faydalanman neticesinde 2 Yıl 8 Ay yatarsın.
adli para cezalarında infaz indirimi falan yok diye birşeyler okumuştum birde direk adli para cezalarında günlüğü 100 tl olarak biliyordum ama bendeki yazıda 20 tl yazmış yanlışla olmuş olabilirmi
Günlüğü 20 TL'den hapse çevrilir. Tek seferde verilen paradan çevrilme hapis cezalarında süre 3 yılı geçemez.