Cevap: Hakkımızı nasıl ararız?
Babanız ile firma arasında bu konuda (patent v.s fikri sınai haklar konusunda) bir anlaşma var mıdır? Bu anlaşma var ise onun içeriğine bakmak lazım. Eğer bir anlaşma yoksa yapılan çizimlerin içeriğine bakmak gerekir. Eğer babanız sırf bu iş için çalışan sıfatıyla bu çizimleri yaptı ise hak talep etseniz bile davayı kaybedersiniz diye düşünüyorum. Fakat babanız kendi iş tanımı dışında bu çizimleri yapıyor ise bu durumda kazanırsınız diye düşünüyorum.
Soru kendi yapmış olduğu çizimler değil, başkalarının yapmış olduğu çizimleri onaylayan imza sahibi olması nedeniyle resimler üzerinde hak iddia edebilirmiyiz şeklinde sanırım.
Öncelikle babanızın çalısamayacak durumda olduğunu gösteren bir rapor almanız yararınıza olcak diye düşünüyorum tedbir olarak.Babanızın kendi çizimleri olması dahilinde muhakkak firma ile anlaşması olucaktir ayrıca fikrî ve sınai haklara sahip olucagindan bu sizi firmaya karşı güçlü taraf kılacaktır.Eğer başkasının çizimleri üzerinde imzası varsa fazla bir talep hakkınizin olmayacağı dusuncesindeyim.